Kity abrihter diht
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
Kity abrihter diht
Planiram da uzemem abrihter sa dihtom francuske proizvodnje iz 80ih marke Kity model 636 . Dva noza motor trofazni 1.1 kw . Posto tek pocinjem tj prikljupljam masine za radionicu interesuje me da li ovako nesto moze da zadovolji potrebe za pocetak tj da li moze i tvrdo drvo kao hrast da se obradi lepo ?
https://images.ricardostatic.ch/images/ ... ombinierte
https://images.ricardostatic.ch/images/ ... ombinierte
Last edited by venzinatiko on 25 Feb 2017 13:08, edited 1 time in total.
Ja imam metabo HC260C, Iz slike vidim da je skoro identican stroj mojem, isti oblik samo vjerovatno losiji ili bolji djelovi idu isto u neke od sljedecih firmi elektra becukm, kitty, einhell, record i neki drugi. Ono sto je glavni problem sto nemozes podesavat plocu nakon nekog vremena ako se izlize/strosi (najcesce sredina ulazne ploce), morao bi naci nacin kako te ploce izravnat ili eventualno dat poravnati na nekom stroju, u tvojoj izvedbi mislim da je nesto bolje rijesen firung/vodilica za 90° na mojem je katastrofa.
Ukoliko je na stroju radeno amaterski ili iz hobija i ako je cijena prihvatljiva vjerujem da bi moglo biti dostatno za pocetak da zadovolji potrebe pa cak i vise. Sto se tice tvrdog drveta u odnosu na meko, lakse mi je tvrdo obradivat nego meko, jel u sustini meko drvo ako mi nisu nozevi ostri kao britva osjetim po drvetu risove, dok kod tvrdog nemam taj problem, skidam uvijek 1mm ili manje posto ga prethodno na pili "liznem" da netrosim nozeve na blanji/debljaci previse
Ukoliko je na stroju radeno amaterski ili iz hobija i ako je cijena prihvatljiva vjerujem da bi moglo biti dostatno za pocetak da zadovolji potrebe pa cak i vise. Sto se tice tvrdog drveta u odnosu na meko, lakse mi je tvrdo obradivat nego meko, jel u sustini meko drvo ako mi nisu nozevi ostri kao britva osjetim po drvetu risove, dok kod tvrdog nemam taj problem, skidam uvijek 1mm ili manje posto ga prethodno na pili "liznem" da netrosim nozeve na blanji/debljaci previse
Last edited by borism25 on 26 Feb 2017 21:32, edited 1 time in total.
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
Cena je sa cirkularom posto ide u kompletu sa istim motorom koji ih pokrece 600 franaka a to je oko 75000 dinara .Ja za te pare sem kineza nista nisam uspeo da nadjem a da je iole pristojno . Opet racunam iako nesto ne valja na ovom tipu masine uvek moze da se sredi god glodaca-metalostrugara ...
Po meni kakva god da je vredi kao neki nov enhel ili matrix koji su oko 320-400eura .
Po meni kakva god da je vredi kao neki nov enhel ili matrix koji su oko 320-400eura .
- venzinatiko
- Pred-majstorsko zvanje
https://www.youtube.com/watch?v=FfHZoaWpkRY
Ovdje imaš pregled te mašine. Izgleda da je ovaj momak zadovoljan
Ovdje imaš pregled te mašine. Izgleda da je ovaj momak zadovoljan
- Robert L.A.Buddy
- Dodavač alata
Ja moram da pitam administratore foruma jednu stvar:
Da li je moguce da postavite mesto odakle je clan koji se registruje na forumu kao obavezan podatak i da bez toga, prosto nema registracije i tacka?
Pa dosadilo mi je kod svih novih clanova (slicno je bilo i kod mene) da ih svi opominju da upisu odakle su ( ... PISE VELIKIM SLOVIMA NA VRHU ...) ...
Isto je i za @Robert L.A.Buddy - nisi upisao odakle si prijatelju, a zamisli situaciju da nesto trazis, a neko to nadje na drugom kraju sveta i kaze - ima i to vrlo jeftino ...
Da li je moguce da postavite mesto odakle je clan koji se registruje na forumu kao obavezan podatak i da bez toga, prosto nema registracije i tacka?
Pa dosadilo mi je kod svih novih clanova (slicno je bilo i kod mene) da ih svi opominju da upisu odakle su ( ... PISE VELIKIM SLOVIMA NA VRHU ...) ...
Isto je i za @Robert L.A.Buddy - nisi upisao odakle si prijatelju, a zamisli situaciju da nesto trazis, a neko to nadje na drugom kraju sveta i kaze - ima i to vrlo jeftino ...
Sve, sve, ali miris tek obradjenog drveta je nezamenjiv ...
- maricaiivica
- Moderator
- Robert L.A.Buddy
- Dodavač alata
- Robert L.A.Buddy
- Dodavač alata
U svakom slučaju izgleda ozbiljnije od Einhela, Vomaxa ili Vilagera, tj. ozbiljnije urađena.
Recimo poput ovog:
godfather koliko je koštala Vaša mašina?
Recimo poput ovog:

godfather koliko je koštala Vaša mašina?
Last edited by Robert L.A.Buddy on 18 Mar 2017 20:18, edited 1 time in total.