Kity abrihter diht

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Kity abrihter diht

Post by venzinatiko »

Planiram da uzemem abrihter sa dihtom francuske proizvodnje iz 80ih marke Kity model 636 . Dva noza motor trofazni 1.1 kw . Posto tek pocinjem tj prikljupljam masine za radionicu interesuje me da li ovako nesto moze da zadovolji potrebe za pocetak tj da li moze i tvrdo drvo kao hrast da se obradi lepo ?
https://images.ricardostatic.ch/images/ ... ombinierte
Last edited by venzinatiko on 25 Feb 2017 13:08, edited 1 time in total.
borism25
Majstor

Post by borism25 »

Ja imam metabo HC260C, Iz slike vidim da je skoro identican stroj mojem, isti oblik samo vjerovatno losiji ili bolji djelovi idu isto u neke od sljedecih firmi elektra becukm, kitty, einhell, record i neki drugi. Ono sto je glavni problem sto nemozes podesavat plocu nakon nekog vremena ako se izlize/strosi (najcesce sredina ulazne ploce), morao bi naci nacin kako te ploce izravnat ili eventualno dat poravnati na nekom stroju, u tvojoj izvedbi mislim da je nesto bolje rijesen firung/vodilica za 90° na mojem je katastrofa.

Ukoliko je na stroju radeno amaterski ili iz hobija i ako je cijena prihvatljiva vjerujem da bi moglo biti dostatno za pocetak da zadovolji potrebe pa cak i vise. Sto se tice tvrdog drveta u odnosu na meko, lakse mi je tvrdo obradivat nego meko, jel u sustini meko drvo ako mi nisu nozevi ostri kao britva osjetim po drvetu risove, dok kod tvrdog nemam taj problem, skidam uvijek 1mm ili manje posto ga prethodno na pili "liznem" da netrosim nozeve na blanji/debljaci previse
Last edited by borism25 on 26 Feb 2017 21:32, edited 1 time in total.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Odlicna masina. Ja je imam.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Post by venzinatiko »

Cena je sa cirkularom posto ide u kompletu sa istim motorom koji ih pokrece 600 franaka a to je oko 75000 dinara .Ja za te pare sem kineza nista nisam uspeo da nadjem a da je iole pristojno . Opet racunam iako nesto ne valja na ovom tipu masine uvek moze da se sredi god glodaca-metalostrugara ...
Po meni kakva god da je vredi kao neki nov enhel ili matrix koji su oko 320-400eura .
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Vjerovatno vrijedi i više. Ja imam Einhell arbrihter diht i morao sam se nanovo učiti raditi na njemu, toliko krhke dijelove ima
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

venzinatiko upisi u profilu odakle si (polje lokacija, pravila foruma, a i pise velikim slovima na vrhu svake strane).
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Post by venzinatiko »

Upisano .
Hvala na opsirnim savetima . Kad uzmem masinu opisacu mane i prednosti .
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

https://www.youtube.com/watch?v=FfHZoaWpkRY

Ovdje imaš pregled te mašine. Izgleda da je ovaj momak zadovoljan
Robert L.A.Buddy
Dodavač alata

Post by Robert L.A.Buddy »

Pozdrav svima, novi sam član. S vremena na vreme pregledam razne teme na forumima i ova me posebno zanima da sam morao da postanem član. :) Elem, planiram da uzmem isti ovakav abrihter, pa me zanima kolika je dužina ploča, težina mašine jer ne mogu nigde da nađem neki user manual?
micha56
Pred-majstorsko zvanje

Post by micha56 »

Ja moram da pitam administratore foruma jednu stvar:

Da li je moguce da postavite mesto odakle je clan koji se registruje na forumu kao obavezan podatak i da bez toga, prosto nema registracije i tacka?

Pa dosadilo mi je kod svih novih clanova (slicno je bilo i kod mene) da ih svi opominju da upisu odakle su ( ... PISE VELIKIM SLOVIMA NA VRHU ...) ...

Isto je i za @Robert L.A.Buddy - nisi upisao odakle si prijatelju, a zamisli situaciju da nesto trazis, a neko to nadje na drugom kraju sveta i kaze - ima i to vrlo jeftino ...
Sve, sve, ali miris tek obradjenog drveta je nezamenjiv ...
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

@micha56 i tvoje pitanje je bezbroj puta vec postavljeno ovde 😊
Odgovor je uvek isti...da moze, davno bi bilo, stara platforma,...
Robert L.A.Buddy
Dodavač alata

micha56 stvarno se izvinjavam ali nije mi bila ponuđena opcija lokacije prilikom registracije, tek sad kad sam malo pročačkao našao sam.
E sad kakav problem pravi ne kapiram al' nema veze. :i Mene samo zanima koliko su duge ploče i težina mašine, ako neko zna hvala unapred.
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Mislim da je ta masina laksa od 100kg jer imam emko star slicne konstrukcije. a duzina je isto cini mi se 100cm ili koji cm manje. po komentarima sa drugih foruma zaklucujem da je solidna masinica
Robert L.A.Buddy
Dodavač alata

U svakom slučaju izgleda ozbiljnije od Einhela, Vomaxa ili Vilagera, tj. ozbiljnije urađena.
Recimo poput ovog:Image

godfather koliko je koštala Vaša mašina?
Last edited by Robert L.A.Buddy on 18 Mar 2017 20:18, edited 1 time in total.
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Moj emco star je kostao 300€ pre 4 godine.
Kity je malo veca od emco star-a i prima dosta deblje obratke u diht. Nemerljivo je bolja i jedna i druga og gore pomenutih womaxa einhella vilagera, to su cisti kinezi koji su klimavi pogotovo diht. Losa konstrukcija, slabi motorici, jos kolektorski...
Post Reply