Sklapanje kuhinje

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Sasa,ima i sivih...tih belih ;)
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Opet mi nekako draze da ih vidim...
Amat3r
Šegrt

Post by Amat3r »

sasasasa wrote:Joj bijele...
Dok god da su kraće od elementa ne pravi ti nikakvu razliku.

Pošalji link od klizača (vodjica), nekako mi se čini da planiraš kupiti one od kojih smo svi već odavno odustali. Nije da te odvraćam od zamisli, ali možda da ipak vidimo
upravo te one najobicnije sto su svi odustali od njih :smejanje: jesu li kuglicne bolje pa da njih uzmem?
kako god znaci 1cm ce biti dovoljno da je veci korpus od vodilica koje su 500mm?
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Na čemu god da uštediš kad sebi nešto praviš stigne te. Ne kažem ja da ti klizači nisu nizašta... Ima ih koji su postavljeni prije 10-15 godina i još uvijek tandrču.
Ja samo kažem da tandrču... A kuglični klize...
Sasvim dovoljno, ali zašto mjeriš korpus prema klizačima, možda nisam nešto dobro upratio... Inače je obrnuto
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

sasasasa wrote:Ja samo kažem da tandrču... A kuglični klize...
Klize sve dok domacica ne prospe po njima brasno ili neki drugi praskasti materijal iz kuhinje... posle toga idu na :troona:
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

I reci zeni da se mane pite :D
Ili ako baš insistira, da ne otvara ladice dok razvija jufku...
Vidis kako je dobar forum, svašta nešto naučiš :)
Computerman
Šegrt

Post by Computerman »

Aj da i ja udijelim jedan savjet. Nemoj ni u ludilu da pokažeš ženi legrabox od bluma. Zaljubit će se na prvi kliz ladice i sve ostalo pada u sjenu i ništ ne valja. Kakav tandem, kakvi bakraći... oću oveee vid kak su tanke i sjajne... awww

A ti moš samo :groota:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pogresno postavljena stvar :)

Moras da stvar u startu postavis obrnuto. Das zeni da vodi racuna o kucnom budzetu.
Da vidis kako su skromne kad se uloge obrnu, a ti sad mozes da izvoljevas (naravno crni fondovi su uvek tu :))

Draga... ja bih bas da uzmem nov cirkular, vidi ga kako je lep... Umesto: joooj sto su ove cizmice slatke.

Radi savrseno. Prva stvar koju sam uradio kad mi je Mica dosla u kucu: evo ti novcanik, kartice... ja samo hocu da svega ima, a ti se snadji :fuckyou: :reta:
Amat3r
Šegrt

Post by Amat3r »

sasasasa wrote:Na čemu god da uštediš kad sebi nešto praviš stigne te. Ne kažem ja da ti klizači nisu nizašta... Ima ih koji su postavljeni prije 10-15 godina i još uvijek tandrču.
Ja samo kažem da tandrču... A kuglični klize...
Sasvim dovoljno, ali zašto mjeriš korpus prema klizačima, možda nisam nešto dobro upratio... Inače je obrnuto
ma 50cm je trebala biti dubina, a posto klizaci idu ono standardnih duzina 45-50-55, kontao uzeti ove od 50, a korpus samo dublji napraviti za 10mm, mislim najlaksa mi to opcija nekako, a miran cu biti jer bi klizaci trebali normalno stati, cisto da imam tih 1mm lufta za svaki slucaj :D
i ici cu na kuglicne klizace radi bolje nosivosti jer moguce da ce u jednoj/dvije ladice zavrsiti serpe izgleda :smejanje:
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Čudo je jedno šta sve završi u ladicama... :)
Amat3r
Šegrt

Post by Amat3r »

I na kraju kako ja izracuna preko gonest programa trebati ce mi 4 ploce iverice, 1 MDF-a i 1 lesonita, javim cijenu ali ocekujem nekih 400-500€
planirao sam kantiranje iverice 0,5mm lasersko, a mdf-a 2mm, mislim da je ovo ok?

Uz to mi treba 20 nogica, 25 ruckica, 8 vodilica, 32 baglame, 4 plinska podizaca, kesa velika eksercica i 4*50 vijaka, manja kesica 4*30 vijaka i jos nekih sitnica da dokupim, kako god od ovih sitnica dugu listu sam dobio :D
Last edited by Amat3r on 02 Mar 2017 03:10, edited 1 time in total.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Korpuse uvijek kantaš tanjom varijantom a fronte debljom tako da ti je ideja u redu.

U materijal si zaboravio staviti pivo... Početnička greška :D
Post Reply