Hobby radni sto
@BR Pisao ovde posto je pisalo hobi radni sto i sto sam mislio da mi moze pomoci i u drugim stvarima. A ovaj sto sam mislio da koristim i za neke druge stvari osim rada sa drvetom. U smislu bilo cega sto neki covek radi kad hoce nesto da popravlja u stanu pa mu treba neka radna povrsina.
E sad u pravu si kad je u pitanju ovo premestanje. Znam da bih morao da budem bas pazljiv pogotovo kod mene u mojoj sobi da kojim slucajem ne strada tv.
I tek sad vidim koliko je glupo da ovo lepo Singer postolje koristim za ovu svrhu. Ucinili mi se na prvu loptu prihvatljivim resenjem.
E sad u pravu si kad je u pitanju ovo premestanje. Znam da bih morao da budem bas pazljiv pogotovo kod mene u mojoj sobi da kojim slucajem ne strada tv.

I tek sad vidim koliko je glupo da ovo lepo Singer postolje koristim za ovu svrhu. Ucinili mi se na prvu loptu prihvatljivim resenjem.
Last edited by Zuba1970 on 20 Nov 2016 21:19, edited 1 time in total.
Konstrukciju slicnu onoj kakva je na WM-2000 nije tako tesko napraviti.
Sklapa/rasklapa se ekstra brzo, i zauzima jako malo mesta. Povrsina stola i u trecoj dimenziji nekih 10cm (mozda i manje) plus debljina ploce.
Zasto otkrivati toplu vodu, iskopiras nesto sto znas da radi.
Ne znam za drvenu konstrukciju koja bi joj bila blizu po tome.
Sklapa/rasklapa se ekstra brzo, i zauzima jako malo mesta. Povrsina stola i u trecoj dimenziji nekih 10cm (mozda i manje) plus debljina ploce.
Zasto otkrivati toplu vodu, iskopiras nesto sto znas da radi.
Ne znam za drvenu konstrukciju koja bi joj bila blizu po tome.
Zuba, tezgu (dimenzija koje tebi odgovaraju) mozes koristiti za bilo sta, ne samo za rad sa drvetom. Prednosti stolarkse tezge su u tome sto ima dovoljno mase i stabilnosti da izdrzi sve sto radis, dovoljno dobar sistem stega da ne moras nikoga zvati da ti pomogne i dovoljno mjesta da na njoj drzis podosta alata.
Sto se tice univerzalnosti, na njoj mozes raditi i sa metalom, elektrikom, elektronikom... Realno, mozes je koristiti i kao "skelu" da sa nje krecis i gletujes po stanu. Kad malo razmislis vidjeces da je dosta dobro rjesenje
Sto se tice univerzalnosti, na njoj mozes raditi i sa metalom, elektrikom, elektronikom... Realno, mozes je koristiti i kao "skelu" da sa nje krecis i gletujes po stanu. Kad malo razmislis vidjeces da je dosta dobro rjesenje
Covek napisa da je prostor s kojim raspolaze bas minimalan. U igri su jos njegova soba i hodnik (a hodnci obicno nisu bas prostrani, ni sobe pretrano velike a jos su pune svacga), ali to mora i da posle rasklopii drzi negde (opet na toj uskoj terasi).Zuba1970 wrote:Pa ovako pre svega imam terasu ali je ona siroka 90 cm a duzinom raspoloziv prosto je oko 2 m. ...
Nemam bas nista protiv stolarske teze (naprotiv, i to sto veca to bolja), al kad nemas gde... nemas gde.
Meni se recimo ona moravska koju je neko pomenuo jako dopada kao relativno lako rasklopivo resenje, al ne znam dal mu pije vodu to jest dal ima gde da je upakuje. A treba je i napraviti.
kod mene nije situacija na terasi mnogo drugacija, osim sto imam 140 cm sirine, no zbog drugih ogranicenja, prakticno nemam vise od 110. Sa obzirom da na terasu gledam kao na potencijalni prostor za prosirenje, planiram tezgu siroku 45 cm, celom duzinom, sa prilagodjenom stegom na kraju. TEzga ce biti pricvrscena za zid terase, sto je najbolje resenje po pitanju nepomerljivosti i cvrstoce.
Ovde mozes da skines planove u PDF-u (besplatni su).
http://woodandshop.com/moravianworkbench/
U sustini mozes da se igras sa dimenzijama same tezge (duzina, sirina, visina se podrazumeva da je razlicita za svakoga). Ne menjaj poprecne preseke nogu, strecera, ploce...
Ono sto se meni ne dopada preterano, ali sto i nije neka pamet promeniti je sto su koristili dva razlicita spoja na ramu nogara. Ne vidim svrhu.
Donja precka komotno moze da bude prolazni cep i rupa kao srednja i gornja. Eventualno da bude sa "navucenim" tiplovima (drawbored).
http://woodandshop.com/moravianworkbench/
U sustini mozes da se igras sa dimenzijama same tezge (duzina, sirina, visina se podrazumeva da je razlicita za svakoga). Ne menjaj poprecne preseke nogu, strecera, ploce...
Ono sto se meni ne dopada preterano, ali sto i nije neka pamet promeniti je sto su koristili dva razlicita spoja na ramu nogara. Ne vidim svrhu.
Donja precka komotno moze da bude prolazni cep i rupa kao srednja i gornja. Eventualno da bude sa "navucenim" tiplovima (drawbored).
Moja verzija B&D Workmate 2000 napravljena prije 20 godina.

Radna ploha šlarskaradionica.com/forum/uploads/1165_053.jpg]
[/url]

Radna ploha š-900mm, d-700mm, v-825mm.
Čeljusti su 900x150.
Velika ploča 900x410.
Kada je stol sklopljen onda su dimenzije debljina-260, širina-840, visina-900, a težina je 24kg.

Radna ploha šlarskaradionica.com/forum/uploads/1165_053.jpg]

Radna ploha š-900mm, d-700mm, v-825mm.
Čeljusti su 900x150.
Velika ploča 900x410.
Kada je stol sklopljen onda su dimenzije debljina-260, širina-840, visina-900, a težina je 24kg.
- LepoJeBitiFin
- Majstor majstora
:happy:
nlazovic wrote:Vidi ovo, ima neko gori od Boleta :skratta::skratta::skratta::hurra::hurra::hurra:
[url]http://i36.photobucket.com/albums/e24/Lazablok45/Workbench%20na%20sudoperi_zpsjxl3efko.jpg[/url]
Jos kad bih uspeo ove iskakalice da uklonim da ko covek pogledam.LepoJeBitiFin wrote:https://de.pinterest.com/pin/561120434793476440/
@Damir 66 U ovo ti je super. Verovatno je teze i stabilnije od originala.
Last edited by Zuba1970 on 21 Nov 2016 21:35, edited 1 time in total.