art of wood wrote:klizna bez ukucenja na tu visinu ne idu i nisu nimalo jeftina .
posto ti je sirina 167 stavis cetvoro obicnih vtata na unutrasnjost metalnih profila na mestima sarki uvrnes parce drveta na koje ces ufrafiti sarke na bokovima i u sredinu ormara ubacis lajsnu posle postavljanja vrata .
metalnu kon.obavezno utiplujes u zid jer ces tesko nastelovati vrata ako se stalno cima od otvranja i zatvaranja
2,57 ja bh podelio na dvoje vrta manja i veca
ispod plafona stavis masku i kroz nju probusis rupu za crevo aspiratora
To je bila jedna ideja koju si ti odlicno opisao. Dok supruga nije rekla:"A zasto ne bi stavio klizna vrata?"
Inace taj nacin resavanja vrata trazi malo vise rada, mnogo preciznosti i strpljenja sto generalno nije problem. Cena ce biti interesantna: sarke za cetvoro vrata, kantovanje abs-om da bi to licilo na nesto i neke obicne rucke. Jos malo materijala na sta bi se te sve sarke pricvrstile. Tako smo dosli do neke slicne cene kliznim vratima...
mbole
Definitivno klizna, s tim da bih ja jednostavno urezao leva vrata za prolaz creva (ili jos bolje istemovao novu rupu za crevo u tom "dimnjaku" sto je u uglu, tako da crevo ne ide "iza coska").
Taj deo skroz levo je najprirucniji (odmah pored je sporet), pa kad ga zagradis cak i za samo 17cm, gubis dosta na upotrebljivosti.
Problem sa stemovanjem je sto postoji tu neka kaskada i bas tu su provukli cev za vodu. Malo glupavo resenje sa tom vodom.
Sto se tice kliznih vrata, svidja mi se ideja sa usecanjem cevi, samo bih morao da razmislim kako bih kacio klizace, zbog ravnoteze.
Pomislio sam i na opciju sa cetvoro kliznih vrata ili makar troje. To verovatno dize cenu, ali mozda podize upotrebljivost.
Konstrukcija je izuzetno stabilna i cvrsta. Svaka polica u konstrukciji drzi sigurno 80kg i vise. Testirano.