Otprasivac
Ja sam ovu dobio sa ciklonom,posto sam uradio prihvatno bure od 200litara piljevina vise ne ide kroz ciklon vec u bure a odatle je punim u dzakove...Probaj ako se ne snadjes za originalnu vrecu sa najlonskim dzakovima za smece imaju velike od 150 ili 200litara...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Da ne otvaram novu temu.Imam usisivac Jela stil 1500 el motor 2.2kw protok 2500m3/h.
http://www.jelastil.com/n-ventilacija.htm
E sad ta masina kao sto mozete da vidite ima izvod iz turbine fi 200mm na kom postoje 4 kosa izvoda fi100mm.Hteo bih da povezem formatizer ,abrihter/diht i veliki frezer na tu turbinu.Naime,hteo bih zbog buke a i zbog prasine koju dzak filter ipak propusta da smsetim u zasebnu prostoriju i odatele povucem cevi ka masinama.Otprilike do svake masine bi bila udaljenost oko 6 metara.Do frezera nesto manje.Moja neka ideja je da skinem ovaj fabricki izvod iz turbine i direktno na turbinu povezem cev fi 200mm koja bi isla po plafonu i na kojoj bi se nalazile kose racve i onda fleksibinim crevima vertikalno do masina.Cilj mi je da u isto vreme otprasuje sve tri masine.E sad sve to zvuci jednostavno ali da li neko zna da li je to izvodljivo i koliko bi bilo efikasno?Pozdrav
P.S. Precnik same turbine je 50 cm a visina peraja 10cm.
http://www.jelastil.com/n-ventilacija.htm
E sad ta masina kao sto mozete da vidite ima izvod iz turbine fi 200mm na kom postoje 4 kosa izvoda fi100mm.Hteo bih da povezem formatizer ,abrihter/diht i veliki frezer na tu turbinu.Naime,hteo bih zbog buke a i zbog prasine koju dzak filter ipak propusta da smsetim u zasebnu prostoriju i odatele povucem cevi ka masinama.Otprilike do svake masine bi bila udaljenost oko 6 metara.Do frezera nesto manje.Moja neka ideja je da skinem ovaj fabricki izvod iz turbine i direktno na turbinu povezem cev fi 200mm koja bi isla po plafonu i na kojoj bi se nalazile kose racve i onda fleksibinim crevima vertikalno do masina.Cilj mi je da u isto vreme otprasuje sve tri masine.E sad sve to zvuci jednostavno ali da li neko zna da li je to izvodljivo i koliko bi bilo efikasno?Pozdrav
P.S. Precnik same turbine je 50 cm a visina peraja 10cm.
Last edited by StolarBastovan on 17 Feb 2016 02:54, edited 1 time in total.
u isto vreme ce sve vuci ali nijednu kako valja(ako ces na masinama raditi u isto vreme) za takvu varijantu ti treba jaci ciklon(ne otprasivac)
a ako ces raditi na jednoj pa na drugoj... ne u isto vreme,onda napravis sibere na izlazima cevi tako da zatvaras ostale dok radis na jednoj....
a ako ces raditi na jednoj pa na drugoj... ne u isto vreme,onda napravis sibere na izlazima cevi tako da zatvaras ostale dok radis na jednoj....
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Kojih performansi bi trebalo da bude taj ciklon?
I koji bi promer cevi bio najoptimalniji za ovo sto imam?
I koji bi promer cevi bio najoptimalniji za ovo sto imam?
Last edited by StolarBastovan on 19 Feb 2016 15:15, edited 1 time in total.
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
U tom slucaju bi morao da praznis taj mali dzak svakih 10 minutaStolarBastovan wrote:Cilj mi je da u isto vreme otprasuje sve tri masine.

Sve to moze sto si napisao, ali proracun zavisi od vise faktora i trebace ti neki iskusniji majstor, da vidi situaciju na licu mesta i da ne bi bacao pare za neodgovarajucu opremu.
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Planiram da turbina stoji u zasebnom odeljenu namenjenom samo za to.Tako da bih verovatno stavio i jedno vece bure oko 300 litara da improvizujem ciklon kao sto je kolega Zvecanac uradio.U sustini bas sve tri masine ce istovremeno retko raditi ali 2 hoce sigurno.Ako neko moze da pomogne oko proracuna znacilo bi mi.☺
Bure koje sam ja postavio za prihvat je 200 litara i brzo se napuni piljevinom jer je ona rastresita a ne sabijena...Moj ciklon je malo slabiji od tvoga a moze odjednom da vuce samo testeru i abrihter ili testeru i diht ,zato sam morao da pravim klapne kao sto ti Singer kaze...Pezzo wrote:U tom slucaju bi morao da praznis taj mali dzak svakih 10 minutaStolarBastovan wrote:Cilj mi je da u isto vreme otprasuje sve tri masine.Takve instalacije obicno imaju napolju i neki silos za piljevinu.
Sve to moze sto si napisao, ali proracun zavisi od vise faktora i trebace ti neki iskusniji majstor, da vidi situaciju na licu mesta i da ne bi bacao pare za neodgovarajucu opremu.
Evo ti neke ideje...

P.S. Ti mozes da napravis i sa vise burica napr.za formatizer i ger i rucne alate gde nema suske manjih dimenzija...
I ovo ce da prodje.