Otprasivac

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Gde ima plasticni vreca za ove odprasivace nemogu kod mene da nadjem nasao sam samo od pletene plastike ali duva sitnu prasinu kroz njih, pozdrav
smirglaj nikad dosta
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Ja sam ovu dobio sa ciklonom,posto sam uradio prihvatno bure od 200litara piljevina vise ne ide kroz ciklon vec u bure a odatle je punim u dzakove...Probaj ako se ne snadjes za originalnu vrecu sa najlonskim dzakovima za smece imaju velike od 150 ili 200litara...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

pa i ja sam jednu dobio uz odprasivac ali nemogu da presipam treba mi vise najlonski vreca moram videti te za smece!
smirglaj nikad dosta
StolarBastovan
Pred-majstorsko zvanje

Post by StolarBastovan »

Da ne otvaram novu temu.Imam usisivac Jela stil 1500 el motor 2.2kw protok 2500m3/h.
http://www.jelastil.com/n-ventilacija.htm
E sad ta masina kao sto mozete da vidite ima izvod iz turbine fi 200mm na kom postoje 4 kosa izvoda fi100mm.Hteo bih da povezem formatizer ,abrihter/diht i veliki frezer na tu turbinu.Naime,hteo bih zbog buke a i zbog prasine koju dzak filter ipak propusta da smsetim u zasebnu prostoriju i odatele povucem cevi ka masinama.Otprilike do svake masine bi bila udaljenost oko 6 metara.Do frezera nesto manje.Moja neka ideja je da skinem ovaj fabricki izvod iz turbine i direktno na turbinu povezem cev fi 200mm koja bi isla po plafonu i na kojoj bi se nalazile kose racve i onda fleksibinim crevima vertikalno do masina.Cilj mi je da u isto vreme otprasuje sve tri masine.E sad sve to zvuci jednostavno ali da li neko zna da li je to izvodljivo i koliko bi bilo efikasno?Pozdrav
P.S. Precnik same turbine je 50 cm a visina peraja 10cm.
Last edited by StolarBastovan on 17 Feb 2016 02:54, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

u isto vreme ce sve vuci ali nijednu kako valja(ako ces na masinama raditi u isto vreme) za takvu varijantu ti treba jaci ciklon(ne otprasivac)

a ako ces raditi na jednoj pa na drugoj... ne u isto vreme,onda napravis sibere na izlazima cevi tako da zatvaras ostale dok radis na jednoj....
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
StolarBastovan
Pred-majstorsko zvanje

Post by StolarBastovan »

Kojih performansi bi trebalo da bude taj ciklon?
I koji bi promer cevi bio najoptimalniji za ovo sto imam?
Last edited by StolarBastovan on 19 Feb 2016 15:15, edited 1 time in total.
StolarBastovan
Pred-majstorsko zvanje

Post by StolarBastovan »

Da li neko moze da mi pomogne oko tog proracuna?
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

StolarBastovan wrote:Cilj mi je da u isto vreme otprasuje sve tri masine.
U tom slucaju bi morao da praznis taj mali dzak svakih 10 minuta :) Takve instalacije obicno imaju napolju i neki silos za piljevinu.
Sve to moze sto si napisao, ali proracun zavisi od vise faktora i trebace ti neki iskusniji majstor, da vidi situaciju na licu mesta i da ne bi bacao pare za neodgovarajucu opremu.
StolarBastovan
Pred-majstorsko zvanje

Post by StolarBastovan »

Planiram da turbina stoji u zasebnom odeljenu namenjenom samo za to.Tako da bih verovatno stavio i jedno vece bure oko 300 litara da improvizujem ciklon kao sto je kolega Zvecanac uradio.U sustini bas sve tri masine ce istovremeno retko raditi ali 2 hoce sigurno.Ako neko moze da pomogne oko proracuna znacilo bi mi.☺
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Pezzo wrote:
StolarBastovan wrote:Cilj mi je da u isto vreme otprasuje sve tri masine.
U tom slucaju bi morao da praznis taj mali dzak svakih 10 minuta :) Takve instalacije obicno imaju napolju i neki silos za piljevinu.
Sve to moze sto si napisao, ali proracun zavisi od vise faktora i trebace ti neki iskusniji majstor, da vidi situaciju na licu mesta i da ne bi bacao pare za neodgovarajucu opremu.
Bure koje sam ja postavio za prihvat je 200 litara i brzo se napuni piljevinom jer je ona rastresita a ne sabijena...Moj ciklon je malo slabiji od tvoga a moze odjednom da vuce samo testeru i abrihter ili testeru i diht ,zato sam morao da pravim klapne kao sto ti Singer kaze...
Evo ti neke ideje...
Image
Image
Image
P.S. Ti mozes da napravis i sa vise burica napr.za formatizer i ger i rucne alate gde nema suske manjih dimenzija...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Post Reply