Dugo punjenje Aku bušilice
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Dugo punjenje Aku bušilice
Kupio sam novu bušilicu Aku, ali ne znam koliko joj treba da se napuni da li je normalno da se puni 2 dana jer mi nakon 24 sata punjenja i dlje imaju crvena i zelena boja. Ima 2 baterije i jedan punjač marka je basic meister BAS 180-2. Bilo koji savjet je dobrodošao.

Last edited by Hornbeam on 26 Oct 2015 17:47, edited 1 time in total.
Sve ima svoj vijek trajanja.
Ako punjač ne može napuniti niti jednu bateriju, posumnjao bih prvo u punjač.
Međutim...
Na specifikaciji ne vidim o kojim se baterijama radi, ako su NiCd onda su možda baterije gecrk.
http://www.amazon.de/Meister-Basic-BAS- ... uctDetails
Jesi li kupio u dućanu - novo novo ili preko nekog oglasnika pa da je "novo"?
Unimer u ruke i izmjeri napon na punjaču i izmjeri napon na baterijama. Pa da vidimo.
Međutim...
Na specifikaciji ne vidim o kojim se baterijama radi, ako su NiCd onda su možda baterije gecrk.
http://www.amazon.de/Meister-Basic-BAS- ... uctDetails
Jesi li kupio u dućanu - novo novo ili preko nekog oglasnika pa da je "novo"?
Unimer u ruke i izmjeri napon na punjaču i izmjeri napon na baterijama. Pa da vidimo.
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Nicd piše. Smijem li ja ovo dugo držati uključeno, mislim mogu ja i 2 dana ali da aneće se pregrijati.
Last edited by Hornbeam on 26 Oct 2015 19:24, edited 1 time in total.
Da, to sam i pretpostavio čim su bile dvije baterije u kompletu.
Prvo punjenje NiCd baterija traje 14-16 sati. Pune se 1/10 nazivne struje.
Jesi li prekidao prvo punjenje? Jesi li punio obje baterije? Svakako bi trebalo izmjeriti napon baterija jer ako je pao ispod neke granice te baterije više se ne mogu napuniti.
Ja sam se stvarno davno (doslovno) igrao NiCd baterijama, sigurno ima stručnijih na tom području.
Jesi li prekidao prvo punjenje? Jesi li punio obje baterije? Svakako bi trebalo izmjeriti napon baterija jer ako je pao ispod neke granice te baterije više se ne mogu napuniti.
Ja sam se stvarno davno (doslovno) igrao NiCd baterijama, sigurno ima stručnijih na tom području.
A evo i iskustva jednog od korisnika u DE: http://www.amazon.de/review/R2VJAO7H7OSTGQ
Citiram:"Aber das Hauptproblem sind die beiden Akkus, Es sind zwar zwei Stück dabei jedoch sind die echt mieserabel.
Der Akku der nicht in Gebrauch ist, entlädt sich fast genauso schnell wie der der in Gebrauch ist. Nach nun einem 3/4 Jahr und 4-5x Benutzung sind die Akkus kaputt. Selbst am Profiladegerät auf Arbeit aufgeladene Akkus sind nach 10min Gebrauch leer oder aber nach 3 Tagen liegen lassen."
Ukratko, žali se na baterije, tvrdi da se ona koja nije u upotrebu prazni jednako kao i ona koja se koristi. Bušilicu ima kojih 9 mjeseci i koristio je svega 4 do 5 puta a baterije više ne valjaju. Isprazne se nakon 10 minuta korištenja ili nakon tri dana stajanja. Inače, prethodno navodi da ju je platio 40 €.
Na tvome bih mjestu vratio tu bušilicu i dodao kojih tridesetak eura za neki zeleni bosch
Citiram:"Aber das Hauptproblem sind die beiden Akkus, Es sind zwar zwei Stück dabei jedoch sind die echt mieserabel.
Der Akku der nicht in Gebrauch ist, entlädt sich fast genauso schnell wie der der in Gebrauch ist. Nach nun einem 3/4 Jahr und 4-5x Benutzung sind die Akkus kaputt. Selbst am Profiladegerät auf Arbeit aufgeladene Akkus sind nach 10min Gebrauch leer oder aber nach 3 Tagen liegen lassen."
Ukratko, žali se na baterije, tvrdi da se ona koja nije u upotrebu prazni jednako kao i ona koja se koristi. Bušilicu ima kojih 9 mjeseci i koristio je svega 4 do 5 puta a baterije više ne valjaju. Isprazne se nakon 10 minuta korištenja ili nakon tri dana stajanja. Inače, prethodno navodi da ju je platio 40 €.
Na tvome bih mjestu vratio tu bušilicu i dodao kojih tridesetak eura za neki zeleni bosch
Last edited by BILJEŽNIK on 26 Oct 2015 19:44, edited 1 time in total.
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Prekidao jesam zbog zabrinutosti zagrijnosti adaptera.trnac wrote:Da, to sam i pretpostavio čim su bile dvije baterije u kompletu.
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Nemam računa tako d će vraćanje ići teže.BILJEŽNIK wrote:A evo i iskustva jednog od korisnika u DE: http://www.amazon.de/review/R2VJAO7H7OSTGQ
Стави батерију на бушилицу па је терајда се испразни да више не може да окреће.
После је стави да се пуни и не дирајје 24 сата.
Поново је стави на машину и ради било шта да се потпуно испразни па опет на пуњач на 24 сата
касније би требало барем једном у месец дана да је потпуно испразниш па тек после да је пуниш
NiCd батерије имају "меморијски ефект" - ако их празниш до неке границе оне то запамте и после их не можеш празнити преко те границе - за толико су смањиле капацитет.
После је стави да се пуни и не дирајје 24 сата.
Поново је стави на машину и ради било шта да се потпуно испразни па опет на пуњач на 24 сата
касније би требало барем једном у месец дана да је потпуно испразниш па тек после да је пуниш
NiCd батерије имају "меморијски ефект" - ако их празниш до неке границе оне то запамте и после их не можеш празнити преко те границе - за толико су смањиле капацитет.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad: