BANSEK Gubisch Liegnitz 900mm. vase misljenje,saveti,iskustva i td..

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ma jasno je nama da bi sto pre da poteras igracku :) (ko ne bi), al ljudi te savetuju za tvoje dobro.

To koliko ima gvozdja unutra, nema nikakvog uticaja sve dok beton ne veze.
Jednostavno, glupo je da sad zeznes to sto si radio iz ciste radoznalosti.

A volimo beton... vise nego leba :)
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Ја ти пишем баш због " jako radoznao da sad to ucentriram i usrafim da ga kresnem"
Бетон ровит а мотор ствара вибрације таман толике да га растресе,

Невезано за бетон ал' је добар пример:
У крају где живим има једна причица о човеку који је кренуо да силази са тавана па пао.
Гледао то комшија преко ограде па почео да се смеје а овајму бесно објасни: "Мојтаван, моје лотре (мердевине), моје двориште па могу да силазим како ја хоћу!!!!!

Баш тако и ти можеш како хоћеш - можеш како ваља а можеш и " jako radoznao da sad to ucentriram i usrafim da ga kresnem"
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

ok u pravu ste.cekamo
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

Image

Image
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Izvinjavam se, nisam ukapirao da se radi samo o motoru. No vecina price i dalje vazi..

ud, poslusao si pravi savet.
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

Image

Image

Image

Image

sve je spremno,ispalo sve ok,sve u centru i kako treba,ali nema jos paljenja jos neki dan.sad sledi konstrukcija za krov i nosac za rezervoar i to je od prilike to
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lele tajo... kolki kais :)
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

:stolt: :happy: 3550mm x100mm
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

Image

Image

Image
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

e ovako majstori,probao sam dans masinu.sve se lepo ponasa od kajsa i spanera do motora i kardana i testere.oko 10min sam ispitivao prvo kako radi ave to a onda probao jedno trupce precnika oko 20cm topola.onako iz ruke ,testera je stara koja je dosla uz njega i skoro da svaki zub bio razlicit oko 1cm ima razmak od zubaa do zuba.prvi put probao 10 cm u drvo,drvo se pali i motor ugusi.onda je usledilo raspinjanje testere,onako klestima obicnim sam je razmetnuo od prilike i brusilicom malo produbio zube,mnogo bollje je islo isece na pola trupac ali krivuda i opet motor oseti kad malo brze utopim drvo.testera je nikakva ali morao sam da probam. iducih dana uzimam testeru novu pa da probam ljutski,malo me brine da li ce moci da tera to ovaj motor.brzina je ok koliko primecujem.da li je moguce ako je testera bas losa da stvara toliki otpor na motor da mi se gusi? sta mislite da li ce da ga spasi ljutski testera?

p.s. koliko od prilike za sat vremena uspete da istruzete gradje? nemam predstavu za koliko se nareze kubik recimo u stafne 5x8?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Probaj da iseces sniclu tupim nozem.
A daska je ipak malo tvrdja i zaguljenija od snicle :)

Jedan od najcescih problema na svim alatima su upravo tupi i losi rezni alati.

I te kako je moguce, ali to naravno ne mora da znaci da joj je to jedini problem. Mada je najjeftiniji i najjednostavniji za otklanjanje.

Tvoje "malo brze" i kod nekog drugog, ne mora da bude isto :)
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

mbole wrote:Tvoje "malo brze" i kod nekog drugog, ne mora da bude isto :)
Питам се, питам: Ђта је веће мали слон или вееелики миш? :oskyldig:
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

stari dud wrote:ali krivuda
Мало ти помутне оне слике на другојстрани па ми се можда само чини (а чини ми се да ми се не чини :butter:)да на машини нема вођица за тестеру. Иодмах тестера црта Дрину ;)
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

феникс wrote:
stari dud wrote:ali krivuda
Мало ти помутне оне слике на другојстрани па ми се можда само чини (а чини ми се да ми се не чини :butter:)да на машини нема вођица за тестеру. Иодмах тестера црта Дрину ;)
ima vodjicu.dva lagera bocno jedan levo jedan desno i jedan lager iza testere,e i tu imam pitanja oko tog stelovanja,po mojoj nekoj logici zadnji lager nebi trebao da dira testeru negde na oko 5mm je od testere a bocni diraju testeru,da li je to ok?

ali opet nije merodavna ova testera jer i kao lajk vidim da je stvarno stvarno losa.

znam da ima i ova tema na forumu prostudirao sam dobro vorum pre pisanja ali opet mi je malo nejasno nisam bas najbolje shvatio oko zatezanja testere,koliko treba,kako da procenim kad je pretegnuta a kako kad je labava?
stari dud
Precizni šegrt

Post by stari dud »

феникс wrote:
mbole wrote:Tvoje "malo brze" i kod nekog drugog, ne mora da bude isto :)
Питам се, питам: Ђта је веће мали слон или вееелики миш? :oskyldig:
pa sto se brzine tice uporedjujem sa onim na video klipu onaj iz kragujevca gde ste komentarisali kolica i sine.prilicno brzo to ide kod njega,e onom brzinom mi reze oko 10cm debljine.a trupac danas od 20cm precnika kad ga secem na pola mora malo sporije da ide.a za ostrinu alta znam i ja ali za bansek sam stvarno lajk pa ajde da vas pitam da potvrdite moje misljenje. a sve cemo znati kad stigne testera
Post Reply