Ја ти пишем баш због " jako radoznao da sad to ucentriram i usrafim da ga kresnem"
Бетон ровит а мотор ствара вибрације таман толике да га растресе,
Невезано за бетон ал' је добар пример:
У крају где живим има једна причица о човеку који је кренуо да силази са тавана па пао.
Гледао то комшија преко ограде па почео да се смеје а овајму бесно објасни: "Мојтаван, моје лотре (мердевине), моје двориште па могу да силазим како ја хоћу!!!!!
Баш тако и ти можеш како хоћеш - можеш како ваља а можеш и " jako radoznao da sad to ucentriram i usrafim da ga kresnem"
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
sve je spremno,ispalo sve ok,sve u centru i kako treba,ali nema jos paljenja jos neki dan.sad sledi konstrukcija za krov i nosac za rezervoar i to je od prilike to
e ovako majstori,probao sam dans masinu.sve se lepo ponasa od kajsa i spanera do motora i kardana i testere.oko 10min sam ispitivao prvo kako radi ave to a onda probao jedno trupce precnika oko 20cm topola.onako iz ruke ,testera je stara koja je dosla uz njega i skoro da svaki zub bio razlicit oko 1cm ima razmak od zubaa do zuba.prvi put probao 10 cm u drvo,drvo se pali i motor ugusi.onda je usledilo raspinjanje testere,onako klestima obicnim sam je razmetnuo od prilike i brusilicom malo produbio zube,mnogo bollje je islo isece na pola trupac ali krivuda i opet motor oseti kad malo brze utopim drvo.testera je nikakva ali morao sam da probam. iducih dana uzimam testeru novu pa da probam ljutski,malo me brine da li ce moci da tera to ovaj motor.brzina je ok koliko primecujem.da li je moguce ako je testera bas losa da stvara toliki otpor na motor da mi se gusi? sta mislite da li ce da ga spasi ljutski testera?
p.s. koliko od prilike za sat vremena uspete da istruzete gradje? nemam predstavu za koliko se nareze kubik recimo u stafne 5x8?
Мало ти помутне оне слике на другојстрани па ми се можда само чини (а чини ми се да ми се не чини :butter:)да на машини нема вођица за тестеру. Иодмах тестера црта Дрину
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Мало ти помутне оне слике на другојстрани па ми се можда само чини (а чини ми се да ми се не чини :butter:)да на машини нема вођица за тестеру. Иодмах тестера црта Дрину
ima vodjicu.dva lagera bocno jedan levo jedan desno i jedan lager iza testere,e i tu imam pitanja oko tog stelovanja,po mojoj nekoj logici zadnji lager nebi trebao da dira testeru negde na oko 5mm je od testere a bocni diraju testeru,da li je to ok?
ali opet nije merodavna ova testera jer i kao lajk vidim da je stvarno stvarno losa.
znam da ima i ova tema na forumu prostudirao sam dobro vorum pre pisanja ali opet mi je malo nejasno nisam bas najbolje shvatio oko zatezanja testere,koliko treba,kako da procenim kad je pretegnuta a kako kad je labava?
mbole wrote:Tvoje "malo brze" i kod nekog drugog, ne mora da bude isto
Питам се, питам: Ђта је веће мали слон или вееелики миш? :oskyldig:
pa sto se brzine tice uporedjujem sa onim na video klipu onaj iz kragujevca gde ste komentarisali kolica i sine.prilicno brzo to ide kod njega,e onom brzinom mi reze oko 10cm debljine.a trupac danas od 20cm precnika kad ga secem na pola mora malo sporije da ide.a za ostrinu alta znam i ja ali za bansek sam stvarno lajk pa ajde da vas pitam da potvrdite moje misljenje. a sve cemo znati kad stigne testera