Poštovani ... započeo bi s malo pitanja u vezi nabavke alata i svega potrebnog započetak rada s drvetom ... Znam da je dosta toga već i napisano ali ipak da utvrdim gradivo pošto ono što ja planiram za početak raditi nije toliko komplicirano ili mi se to mozda samo cini) . Pa stoga da ne bacam pare za nekkav alat koji mi nece trebati .
Napominjem da nisam stolar po struci (tehnicar za elektroniku) i sve mi je ovo manje više novo (ipak nisam ni totalni neznalica s tehničke strane , s dosta alata sam vec radio prije) ... Napisat cu prvo sta bih volio raditi od stolarskih stvarcica a onda cu i predstaviti šta imam na raspolaganju od alata ... Sve to ide za vlastite potrebe ali razmisljam i o prodaji nekih stvari preko interneta ... Dakle na umu su mi manje stvari tipa - police , rasvjeta ( lampe , stolne , stropne , raznorazni stalci , satovi ... Kada se malo priucim probao bih i s manjim sklopivim stolicama , stolićima i vrtnim stolicama i ležaljkama (nista masivno - nesto slicno ovome na ovim slikama https://www.pinterest.com/craftantix/fo ... air-plans/ )
Od alata imam slijedeće:
- Stihl motorna pila ( manja - neznam točno koji model , nije mi pri ruci

- Glodalica Bosch POF 1200
- Ubodna pila (neka jeftina , žuti einhell )
- Ručni cirkular ( isto jefitni neki , elektromachinen čini mi se)
- Hoblič električni (isto neki jefitni

- Tračna brusilica (nekakva jeftina bugarska )
- Bušilica Iskra
- Brusilica mala kutna ( Black Decker )
- Brusilica velika ( nekakav stari plavi Bosch)
- dosta raznoraznog ručnog alata , doduše ne specijalno stolarskog
Dao sam raditi radni stol ( 185 x 85 x 80 ) , s metalnim postoljem . Gore ću staviti nekakvu radnu površinu , još nisam siguran od čega (daske , blažujka ili sl.) . Planirao sam u taj stol ugraditi glodalicu i cirkular , ipak nasao sam na vasem sajtu dosta shema za jos bolja rjesenja za stolove za glodalicu , pa cu jos razmislit o tome.
Znači što mi preporučujete za nabaviti od alata ? Jeli banzek neophodan ? Kakav? , dali da se zezam sa ugradnjom ovog jeftilen cirkulara u stol ? ili da kupim gotovi samostoječi stolni cirkular ? ...
Eto za sada toliko ... bit ce sigurno jos pitanja