Stolarski blok

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
Bojan
Administrator
Administrator

Stolarski blok

Post by Bojan »

El vam se dešavalo da upadnete u stolarski blok, odnosno ne imanje želje da se bavite stvarima u radionici? Kako se rešavate ovakvih stvari?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jos mi se nije desilo sa stolarijom, al mi se deavalo sa drugim stvarima (recimo sa racunarima).
Izduvaj se na necemu drugom.
Idi na fudbal sa druztvom, opij se u kafani, sedi za racunar i kuckaj neke gluposti, popravi auspuh na autu...
Prodje za par dana.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

nije problem kad ti nije do hobby-ja. Problem je kad ti nije do posla koji te hlebom hrani.

Velja
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ebi ga, mene lebom hrane racunari :)
Nije bitno koji je posao u pitanju. Desi se. Ne seda mi se za racunar, i bog. Evo stoji mi vec duze od nedelju dana jedan Fujitcu Siemens Xeon server u dnevnoj sobi cekajuci da uradim administrativnu instalaciju Office-a i ispodesavam group policy za office, a ja nikako da krenem.
Al zato jedan kundak napreduje :)
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Ako covek nije skoncentrisan za posao i pocne da pravi greske, najbolje je ugasiti masie, zakljucati radionicu i ne raditi nista.Postoji i dan sutra
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Naravno, to je pravo razmisljanje. Zapadni radni sistem nas polako unistava! Moj deda je bio stolar celog zivota ali nikad nije radio nedeljom. Mislite da njemu nisu trebale pare? U danasnje vreme kad izadjes nedeljom u grad sve radi kao da je radni dan. Svi misle da ako ne otvore u nedelju da ce da osiromase.

Velja
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
djagi
Majstor

Post by djagi »

Nekad nedeljom radim vise nego preko cele.Ali kad samog sebe uhvatim da ne razmisljam odreagujem tako sto iskljucim sklopku i momentalno napustim sve.Leti odem na pecanje a sad dohvatim komp.Ali desava se i da me mrza uhvati i po nekoliko dana ne funkcionisem.I nema nekog posla pa i nije problem al kad ima a to je meni hleb onda je problem.
nikolaz
Precizni šegrt

Post by nikolaz »

Sve isto i kod mene.Najgore je kada me neraditis uhvati a rokovi pritiskaju.To je najgora varijanta.Ali kod mene nije klasicni neraditis,to je kad radim poslove koje sam odaaaavno apsolvirao i koji su mi se verovatno zgadili,presli u trivijalnost,mozda da je definisem kao kada je u pitanju strast prema zeni,pa nekada splasne,a nekada bukne.To nas verovatno sve ubija,ne samo nas,bilo koji posao da je u pitanju.Ja sakupljam raznorazne okrajke stabala,trenutno imam kamaricu snitova bresta od kojih sam napravio jedan sat i 3 ogledala.Svaki snit je unikat za sebe.E pa kad me uhvati neraditis na ovim,ja ih zovem glupavim poslovima,ali od kojih fakat zivim,ja batalim sve,pa ubodna,tracna,brdo smirgle,dleta i piiiiiiiiiici.I dok ne zavrsim.A kada zavrsim osecam se kao novorodjence,i psihicki i fizicki cist,odmoran.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

mozda da je definisem kao kada je u pitanju strast prema zeni,pa nekada splasne,a nekada bukne
A pa za to je lek odavno poznat.
Isto kao i sa stolarijom. Moras malo da promenis :)
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

Ih, najgore je kad radis neki posao, koji moras da zavrsis, a sto kaze Nikolaz uhvatio te neratitis, pa promasis meru, umazes materijal lepkom, poseces se, samo da vristis, najbolje je malo odmoriti, izaci iz radionice. Svakom se to desi... I svakog to prodje za dan, dva.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Da Vam kažem ja ne živim od stolarije ( htio bih možda bi bio malo sretniji , a možda i ne nikad neznaš ) već od VOLANA inače sam vozač kamiona prikoličara.Sve o čemu ste dosad govorili i sve ono šta ste reki je u potpunosti OK i nemam tu šta previše dodati.Za razliku od vas ja se recimo u radioni lječim pa bilo da radim sa drvetom ili sa željezom meni je glavno da imam ideju koju mogu ostvariti i onda se sav pretvorim u to djelo.No htio sam reći ovo kod zasićenja posla , naime već 6 godina vozim samo po noći i na relaciji Rijeka - Zagreb - Rijeka i vozim poštu za neku paketnu distribuciju.Meni je već volana i ceste ne preko glave nego mi na uši ida van,a pogotovo sad kad je zima padne malo snjega oni odmah zatvore cestu i kažu iznenadilo ih je.Ma nemoj u sred zime njih iznenadi snjeg ma da ih nebi sve redom pobacao sa jednog od onih mostova kreteni.E sad kako se ja lječim od te monotonije , e pa nema nekog posebnog ljeka nego nekako se prisilim da odem na posao a onda kad sam otišao i vidim ono govno od željeza i plastike kažem sam sebi E J***GA SAD KAD SAM OVDJE IDEMO I TO ODVEST PA Å TA BUDE i tako u ovoj firmi 6 godina a sve zajedno već nekih 14 godina i ko zna do kad još ali jega dok ide ide.
Čovijek sniva a Bog realizira!
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Ej pa Vi mi čitate misli ja sada imam stolarski blok ali nizbog čega drugog a ono zbog zime u radionici mi je - 101 celzijus Ma ne ulazi mi se ni da pogledam samo a kamoli da palim mašine a nemogu da je grejem nema odvod za dimnjak a struju neda Dinkić i tako
Imam blok a mojE ženče samo vrcka po kući i pevuši " Jedva čekam da nam zima dođe da nam zima dođe ....
Valjda zbog bloka
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
NEX
Majstor

Post by NEX »

Kad nema posla,razbijas se sto nema.
Kad ima,ima ga previse.
U obe varijante se nerviras.
Ovaj forum dobro dodje jer te pomeri iz nistavila i da ti snage da dogovoris nove i uspesno zavrsis stare poslove!
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

"Blok" se svakome desava i u svakom poslu. Najbolje je ako si u mogucnosti malo odmoriti. Ja ako nemam vremena za odmor cijeli dan, odem u neku trgovinu sa alatom i malo razgledam, nesto kupim i nazad na posao. Samo da napravim neki presjek.
Da pozdravim "bivšeg" kolegu vozaca, Å trkića. Naime, ja sam se bavio tim poslom 10-tak godina, i prestao poslije gotovo 1 000 000 predjenih km. Ne znam koliko puta sam prosao tvojom dionicom ... Karlovac-Delnice-Rijeka, (starim putem)
I ne znam koliko puta rucao u Frankopanu.Mislim da se tako zvao restoran! Preko G.Kotara stavljaj lance, a u Rijeci sunce!
sa zenom i cikularom nije se saliti!
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Ovo sto NEX kaze za posao ima-nema, potpuno je u pravu. Ja evo u ovoj godini sam tek sada startovao sa poslom. Prvo bio bolestan, i nista nisam radio. Onda dok sam uradio prve ponude i narudzbe prodje par dana, i vjerujte jedva sam cekao da krenem sa poslom.
sa zenom i cikularom nije se saliti!
Post Reply