Stolarski blok
Stolarski blok
El vam se dešavalo da upadnete u stolarski blok, odnosno ne imanje želje da se bavite stvarima u radionici? Kako se rešavate ovakvih stvari?
Ebi ga, mene lebom hrane racunari 
Nije bitno koji je posao u pitanju. Desi se. Ne seda mi se za racunar, i bog. Evo stoji mi vec duze od nedelju dana jedan Fujitcu Siemens Xeon server u dnevnoj sobi cekajuci da uradim administrativnu instalaciju Office-a i ispodesavam group policy za office, a ja nikako da krenem.
Al zato jedan kundak napreduje

Nije bitno koji je posao u pitanju. Desi se. Ne seda mi se za racunar, i bog. Evo stoji mi vec duze od nedelju dana jedan Fujitcu Siemens Xeon server u dnevnoj sobi cekajuci da uradim administrativnu instalaciju Office-a i ispodesavam group policy za office, a ja nikako da krenem.
Al zato jedan kundak napreduje

Naravno, to je pravo razmisljanje. Zapadni radni sistem nas polako unistava! Moj deda je bio stolar celog zivota ali nikad nije radio nedeljom. Mislite da njemu nisu trebale pare? U danasnje vreme kad izadjes nedeljom u grad sve radi kao da je radni dan. Svi misle da ako ne otvore u nedelju da ce da osiromase.
Velja
Velja
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Nekad nedeljom radim vise nego preko cele.Ali kad samog sebe uhvatim da ne razmisljam odreagujem tako sto iskljucim sklopku i momentalno napustim sve.Leti odem na pecanje a sad dohvatim komp.Ali desava se i da me mrza uhvati i po nekoliko dana ne funkcionisem.I nema nekog posla pa i nije problem al kad ima a to je meni hleb onda je problem.
Sve isto i kod mene.Najgore je kada me neraditis uhvati a rokovi pritiskaju.To je najgora varijanta.Ali kod mene nije klasicni neraditis,to je kad radim poslove koje sam odaaaavno apsolvirao i koji su mi se verovatno zgadili,presli u trivijalnost,mozda da je definisem kao kada je u pitanju strast prema zeni,pa nekada splasne,a nekada bukne.To nas verovatno sve ubija,ne samo nas,bilo koji posao da je u pitanju.Ja sakupljam raznorazne okrajke stabala,trenutno imam kamaricu snitova bresta od kojih sam napravio jedan sat i 3 ogledala.Svaki snit je unikat za sebe.E pa kad me uhvati neraditis na ovim,ja ih zovem glupavim poslovima,ali od kojih fakat zivim,ja batalim sve,pa ubodna,tracna,brdo smirgle,dleta i piiiiiiiiiici.I dok ne zavrsim.A kada zavrsim osecam se kao novorodjence,i psihicki i fizicki cist,odmoran.
Ih, najgore je kad radis neki posao, koji moras da zavrsis, a sto kaze Nikolaz uhvatio te neratitis, pa promasis meru, umazes materijal lepkom, poseces se, samo da vristis, najbolje je malo odmoriti, izaci iz radionice. Svakom se to desi... I svakog to prodje za dan, dva.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
Da Vam kažem ja ne živim od stolarije ( htio bih možda bi bio malo sretniji , a možda i ne nikad neznaš ) već od VOLANA inače sam vozač kamiona prikoličara.Sve o čemu ste dosad govorili i sve ono šta ste reki je u potpunosti OK i nemam tu šta previše dodati.Za razliku od vas ja se recimo u radioni lječim pa bilo da radim sa drvetom ili sa željezom meni je glavno da imam ideju koju mogu ostvariti i onda se sav pretvorim u to djelo.No htio sam reći ovo kod zasićenja posla , naime već 6 godina vozim samo po noći i na relaciji Rijeka - Zagreb - Rijeka i vozim poštu za neku paketnu distribuciju.Meni je već volana i ceste ne preko glave nego mi na uši ida van,a pogotovo sad kad je zima padne malo snjega oni odmah zatvore cestu i kažu iznenadilo ih je.Ma nemoj u sred zime njih iznenadi snjeg ma da ih nebi sve redom pobacao sa jednog od onih mostova kreteni.E sad kako se ja lječim od te monotonije , e pa nema nekog posebnog ljeka nego nekako se prisilim da odem na posao a onda kad sam otišao i vidim ono govno od željeza i plastike kažem sam sebi E J***GA SAD KAD SAM OVDJE IDEMO I TO ODVEST PA Å TA BUDE i tako u ovoj firmi 6 godina a sve zajedno već nekih 14 godina i ko zna do kad još ali jega dok ide ide.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Ej pa Vi mi čitate misli ja sada imam stolarski blok ali nizbog čega drugog a ono zbog zime u radionici mi je - 101 celzijus Ma ne ulazi mi se ni da pogledam samo a kamoli da palim mašine a nemogu da je grejem nema odvod za dimnjak a struju neda Dinkić i tako
Imam blok a mojE ženče samo vrcka po kući i pevuši " Jedva čekam da nam zima dođe da nam zima dođe ....
Valjda zbog bloka
Imam blok a mojE ženče samo vrcka po kući i pevuši " Jedva čekam da nam zima dođe da nam zima dođe ....
Valjda zbog bloka
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
"Blok" se svakome desava i u svakom poslu. Najbolje je ako si u mogucnosti malo odmoriti. Ja ako nemam vremena za odmor cijeli dan, odem u neku trgovinu sa alatom i malo razgledam, nesto kupim i nazad na posao. Samo da napravim neki presjek.
Da pozdravim "bivšeg" kolegu vozaca, Å trkića. Naime, ja sam se bavio tim poslom 10-tak godina, i prestao poslije gotovo 1 000 000 predjenih km. Ne znam koliko puta sam prosao tvojom dionicom ... Karlovac-Delnice-Rijeka, (starim putem)
I ne znam koliko puta rucao u Frankopanu.Mislim da se tako zvao restoran! Preko G.Kotara stavljaj lance, a u Rijeci sunce!
Da pozdravim "bivšeg" kolegu vozaca, Å trkića. Naime, ja sam se bavio tim poslom 10-tak godina, i prestao poslije gotovo 1 000 000 predjenih km. Ne znam koliko puta sam prosao tvojom dionicom ... Karlovac-Delnice-Rijeka, (starim putem)
I ne znam koliko puta rucao u Frankopanu.Mislim da se tako zvao restoran! Preko G.Kotara stavljaj lance, a u Rijeci sunce!
sa zenom i cikularom nije se saliti!