Pero wrote:Bosch kupljen u Sloveniji moram nositi u Sloveniju na servis. A to je bespotrebna gnajavaža. Nema šanse da Zagrebačka podružnica Bosch-a prihvati popravljati nešto kupljeno u Sloveniji. A opet... možda se stroj nikada neće kvariti...
Ne znam kakva je sad stvar sa EU. Mislim da bi servis trebao vaziti u svim clanicama, ali treba provjeriti. Nazovi Boshov servis u Zagrebu i provjeri.
Pero wrote:Za firmu Amnister prvi put čujem. I u slučaju popravka bi ju trebalo slati u Englesku? Čini mi se malo pre-rizično. S druge strane imam čisto tehničko pitanje: da li je 1100 W dovoljno snage? Čini mi se malo...
Axminster je u biti robna kuca u Engleskoj (nesto kao Pevec ili Bauhaus), ali koji trguju iskljucivo alatom ako sam dobro shvatio. Osim toga, pogledaj njihove stranice i vidi ponudu. Meni je njihov site vrhunski. Ujedno prodaju alat koji za njih proizvode razliciti proizvodjaci, a brendiraju ga kao svoj (o cemu je ranije pisao mbole). Ono sto je bitno je da je velika vecina tog alata zadovoljavajuce kvalitete, jer po osvrtima ljudi, velika vecina je i vise nego zadovoljna kupljenim i generalno je misljenje da Axminster trguje kvalitetn(ij)om robom. Naravno, uvijek se nadje netko nezadovoljan, ali to je normalno. Problem sa Axminsterom cak i nisu cijene, vec postarina koja je nenormalno visoka za nase prilike, ali zato kad naletis na akciju, dodje te skoro isto kao i ovdje neki manje kvalitetan komad opreme. Ili alternativno tome, ako slucajno znas nekog prijevoznika koji trguje sa Englezima, pa uz njegovu uslugu smanjiti troskove prijevoza.
Inace, servis je bila i jedna od mojih dilema, ali sam odlucio riskirati. Pokusavajuci saznati sto vise informacija, nasao sam neke forume, gdje je bilo kvarova i gdje su zaista ovi iz Axminstera poslali rezervne dijelove u udaljene krajeve Velike Britanije, kad su ustanovili u cemu je stvar. Nadam se da nece biti potrebno, ali isto se nadam da ako dodje do toga, da ce isto vrijediti i za mene, a ne da moram slati stroj natrag. Izmedju ostalog, to su mi i rekli kad sam im poslao upit vezan za servis. Osim toga, ipak su cirkulari stara tehnologija, nema tu nista svemirsko sto i neki lokalni servis ne bi uz malo volje mogao rijesiti, ako bas dodje do toga.
Sto se tice snage, mbole je vec napisao - trebalo bi biti dovoljno. Valjda i onaj koji dizajnira alat bi trebao znati ponesto o tome.