Godišnje okupljanje stolara

Predlozi i sugestije
Post Reply
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

šarenko wrote:Da pustio sam Vas da cujem sta mislite ali evo objasnjenja
Klaker ime nastalo od latinske reci KLAKERUS u prevodu kliker ili ti kenac staklenac (AL CEPAM LATINSKI) Piće nazvano tako jer se umesto zatvaraca koristio kliker staklenac
inace Klaker je da kažem ćale kabezi onom čuvenom vašarskom " Srce ladi usta sladi pare iz džepa vadi"
Pravi se od ekstrakta maline(crveni) i limuna (žuti) i obične soda vode CO2+H20
E sada sto se nije zadržao je čista higijena da biste ga pili čiča prodavac ili sodadžija je morao malićem prstom sa kojim je predhodno počačkao nos ili uho da gurne onaj kliker da ode dole odnosno gore i oslobodi grlić.

protiv piva nemam nista taman posla ali samo da je crno ova svetla me neodoljivo podsećaju na ono što nosim u labaratoriju na kontrolu kada me zaboli bubreg ili bešika.

Ono latinski sa pocetka teksta me je naucila moja nana Draga koja je od skole imala svesku gumicu i mali odmor.
Eto i mene veterana da nešto nauči od Å arenka.

Znači, to je to ! Od KLAKERUSA je nastao NEPOVRATNI VENTIL. Samo su čičin prst (iz higijenskog razloga) zamenili oprugom, kenac staklenac je ostao a izmenili su oblik flaše.
Bre, šta sve neće Balkanac da napravi pa makar je i sodadžija po struci.

A što se tiče Image tek sad mi nije do njega posle laboratorije ..... a sad ni do KLAKERUSA posle prsta....

Å arenko, sludećemo mlade sa našim "znanjem i definicijama" :lol: a Bojan se nejavlja ili nas "broji" !? :rolleyes:
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Nemo da odletimo sa teme. I dalje se radi da se vidi da li ima zainteresovanih za okupljanje, pa da vidimo da organizujemo nešto.
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

cekajte jel to izlet ekskurzija ili nastava u prirodi sa nocenjem ili bez nocenja
jel nosimo klopu ili se snalazimo.....
u svakom slucaju par dana SLUZBENOG PUTA nebi mi skodilo
mada sam vec pripremio zenu da POSTOJI mogucnost da odem na jednu naucnu ekskurziju.... samo vi javite datum da uzmem bolovanje........
znaci idem
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Ovo ce izgleda da postane naucno-kulturna ekskurzija posto smo u zadnjih 48 sati svi ponesto naucili o KLEKERU. Sto samo pokazuje koliko su siroka stolarska znanja i zanimanja za razne stvari.

Ziveli u to ime!:D
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Malo prije sam čitao članak u temi STOLARI KAO LJUDI pa sam tamo ostavio svoju ideju o okupljanju ali nije problem pa ću je ponoviti.Goran je nešto pisao o pecanju a ja sam dodao da svaki od nas napravi neki svoj štap za pecanje i da napravimo natjecanje u pecanju a ulov ide u lonac za ostalo kako bude.Inače možda mi i jest malo daleko ali sam zainteresiran jer među ostalog imam i neke rodbine u Srbiji pa usput zašto ne nešto bi se iskemijalo.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Definitivno za,a sto se stapa tice moram da pitam tatu verovatno bih mi pozajmio.:P :/
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Dule wrote:Definitivno za,a sto se stapa tice moram da pitam tatu verovatno bih mi pozajmio.:P :/
Predlog je bio da ih pravimo, u svakom slucaju ako ti tata neda pozajmicu ti ja. :lol: :lol::D
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Goran je nešto pisao o pecanju a ja sam dodao da svaki od nas napravi neki svoj štap za pecanje i da napravimo natjecanje u pecanju
Uh. Mene kad su zadnji put vodili na pecanje, ja sam (za razliku od njih) upecao jednu, al sam umesto stapa koristio Beretu mod 72 :)
Ma nema problema, moze i na pecanje (ako je dozvoljeno da se ponese sunkica :) )
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

O ljudi, ja mislio da sam među stolarima - kad ono, sve sami ribolovci ????

Osećam da je ovo neka navlakuša za YETTU !?

Svi već znaju da sam ja najstariji pa računaju da pobodu što svoje, što pozajmljene štapove u obalu pa nek YETTA peca prave ribe a ostali se razmile kud koji - mili moji i fataju neke " druge ribe " a ti YETTA trči od štapa do štapa - ko u crtaću ???

Bojane hvataj ih "sve u mrežu", prešli su u offtopic, našli su negde KLAKER pa im udarilo "jako" piće u glavu. Ali ko zna, možda im žene pregledaju ovaj sajt pa spremaju alibi ( a ti YETTA pecaj, pecaj, pecaj - dok ne napecaš dovoljno alibija !!!).
Samo da znate, nikada u životu nisam pecao (ja koristim harpun i podvodnu pušku) ali dobro - žrtvovaću se za kolege, držaću vam štapove. :)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Yetta pecanje je bila samo jedna ideja za okupljanje naime ni ja nisam ribolovac ali za dobro društvo i bobar štimung svašta se može postati.Vi recite neku svoju ideju pa nešto da se i napravi po tom pitanju.
Čovijek sniva a Bog realizira!
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Å TRKIĆ wrote:Yetta pecanje je bila samo jedna ideja za okupljanje naime ni ja nisam ribolovac ali za dobro društvo i bobar štimung svašta se može postati.Vi recite neku svoju ideju pa nešto da se i napravi po tom pitanju.
Hej, ja sam se samo našalio na temu ribolovaca (sad ja odoh u offtopic) :)
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Å TRKIĆ wrote:Yetta pecanje je bila samo jedna ideja za okupljanje naime ni ja nisam ribolovac ali za dobro društvo i bobar štimung svašta se može postati.Vi recite neku svoju ideju pa nešto da se i napravi po tom pitanju.
Ja volim da pecam ali odem mozda godisnje 3-4 puta i nikada mi nije cilj da nesto upecam ako dodje dodje, najlepse mi je to sto provedem dan u prirodi i odmorim mozak od svakodnevnih trzavica na koje u tim trenutcima ne razmisljam.

Elem odoh predaleko ko ne voli da peca ja imam rostilj a ponecu i cumur i koji kg. mesa pa par piva i mozda neko donese i KLEKER i eto nama stolarskog druzenja u prirodi gde se ima sta pojesti i popiti a mozda i nesto uloviti pa gde cete bolje.

Mozda mbole ponese i Beretu pa sevne i neki zec!!!!!!!
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Yetta ti kao najstariji mozes da vrsis kontrolu kvaliteta mesa i ostalog sto sidje sa rostilja!!! :lol:

Naravno ako ti ta uloga odgovara da nebi buljio u stapove! :D
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

DrNikola wrote:Yetta ti kao najstariji mozes da vrsis kontrolu kvaliteta mesa i ostalog sto sidje sa rostilja!!! :lol:

Naravno ako ti ta uloga odgovara da nebi buljio u stapove! :D
E to može. :) Ali (DrNikola) uz klAker ne klEker !!
Ali ko će da vam obezbedi alibi ? :(:P
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Beretu ne smem da nosim (sad pripada zeni, posto su je meni oduzeli, a ne bi bilo lepo da vodim i zenu :) ), al zato imam jedan lep rostilj na plin :)
Post Reply