singer wrote:ne bi trebalo da ovaj razgovor vodi prepucavanju,vec da se nesto nauci i objasne tehnike ili eventualne greske koje cini neko pri farbanju.
taj isti na ovom videu radi gluposti i farba napamet na totalno ne pripremljenu povrsinu :butter:
Necu da se prepucavam, nije mi namera, niti me briga kako ce ko da radi. Bas iz tog razloga zelim da rasvetlim kako se radi, jer na internetu ima jako mnogo tih "tutorijala" i videa koje su postavljali neki amateri.
Na oba videa koje sam ovde postavio su iskusni profesionalci, pa mislim da je korisno da clanovi foruma vide kako se tacno radi. (Mislio sam i da otvorim posebnu temu o tome, ali nisam ocekivao mnogo diskusije. Mozda mozes i da to izdvojis iz ove teme, ne znam samo da li se moze prebaciti na podforum o bojama i lakovima.)
Ovaj poslednji klip i nisam primetio, ali i to je za mene sve u redu. Dno odozdo nije morao ni da lakira, ono se ionako nikad ne vidi.
I nije to nepripremljena povrsina, prevideo si da se radi o starom namestaju, tu je on sve ismirglao, popravio, naneo transparentni osnovni lak, izbrusio i sad ga samo zavrsava zavrsnim lakom. Jedna mala restauracija.
Sem toga, tu mu nije pistolj otvoren kao na prvom videu jer radi i vertikalne povrsine i one se rade drugacije da lak ne bi procureo.
A vidis mu i po kabini - sa vodenom zavesom, ko nema pojma ne kupuje skupu kabinu jer mu je neisplativa. Ja to nisam ni zapazio jer se na prethodnim snimcima i ne vidi bas dobro.