Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
a fala , e vidim ce mi se forum svidit cim si napisao od sapelija . Normalni ljudi bi rekli mahagonija : ) . Sutra cu staviti slike jednog šanka šta radim . Sve od drva radim, ne volim plocaste materijale
Sve pohvale.
Bas je koliko vidim javor, i steta je sto slika nije ispala bas kako treba. Rupa za struju izgleda na slici lepse nego povrsina. Verujem da je u pitanju samo polozaj svetla/kamere i da u stvarnosti i telo gitare ima "dzever" kako to kazu ili "tiger stripes" sto bi rekli englezi.
Hvala , javor je u pitanju ali drugi komad . Zapravo pri kraju izrade dok sam sa druge strane glodao ,onda mi je glodalica prominila visinu glodanja pa sam prošao sa njom na drugu stranu . Tako da prekrijem rupu morao sam nekakvi poklopac staviti . To je problem svih jeftinih hoby glodalica i treba im se poluga za stezanje visine zaminiti sa metalnom .
Bravo majstore....daleko si od pocetnika...pravi si majstor ,cim si gitaru napravio....pogledaj giare koje pravi moj drugar Selo iz loznice....zovu se SELER... JA MU POMOGNEM 5 POSTO PRI IZRADI...zoki starcevic svira na njoj i jos neki umetnici iz Srbije i Nemacke....puno srece u daljem radu!
Hvala svima , nisam ocekivao ovoliko pohvala . Danas sam nabavio malo manji komad javora . Najgore od svega šta je ovaj baš stajao na dnu hrpe. Tako da se do njega dolazilo 10 minuta . Od njega cu napraviti gornjji dio šanka . Najgore od svega je što je širine 50-56 cm pa mi to kroz blanju nemoze nikako proci ,cak ni kroz blanju obliznjih stolara tako bit ce masu rucnog blanjanja . Ali ako se ne vidi na slici onda mogu reci da u zivo ima jako puno rebara i šara .
Last edited by Toma on 09 Dec 2013 18:03, edited 1 time in total.
Lepi radovi,svaka čast ali od ovog parčeta javora možeš da napraviš 3 tela za gitaru,šteta da praviš šank.Da li onaj bas ostaje fretless ili stavljaš pragove ?
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."