Womax-tks 1500

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
mirkoni 2
Majstor početnik

Womax-tks 1500

Post by mirkoni 2 »

Posle 4 godine arčenja zaribali mi ležajevi ,bar tako mislim jer strašno škripi i kad ga isključim momentalno stane .Da li neko zna kako se to menja i na šta da obratim pažnju ili da ga nosim nekom majstoru.Saveti dobrodošli
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Ако је зарибало и окренуло лежајеве у кућишту или је осовина проклизала у лежају најјефтинија поправка ти је у 99% случајева нова машина
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Proveri da se nije zaglavilo neko parčence drveta do lista, može i to da se desi.
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

List sam skinuo i kad rukom okrećem dosta teško ide,nadam se da nije kako kaže Feniks.Ustvari videću kad se sve razmontira, nego dilema je da li da se sam upustim u to pa ako ne ide zvaću majstora.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Bolje skini osovinu i odnesi je nekom masinbravaru da joj promeni lezajeve i ugradi kvalitetnije. To ti je najbrze i najsigurnije resenje.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

ako se razumiješ u popravke kreni sam , u protivnom najbolje da daš nekome da rastavi i pogleda . Ne vjerujem da su se kućišta izraubala, prije će biti da se raspala koja kugla u kugličnom ležaju , no to treba pravilno isprešati i uprešati novo
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Posle današnjeg čačkanja mašine ipak ću poslušati Ropeea i sutra je nosim majstoru.Hvala na savetima,konačni izveštaj sledi.PS tokom sledeće nedelje idem da vidim neku staru kombinirku,abrihter,cirkular,suport(ako sam dobro rekao)komšija kaže da je mašina od 3 kw,masivna,cena 200-300 evra,šta mislite o tome i na šta da obratim pažnju pri kupovini?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

za te pare je verovatno nikakva :tillfreds:

slikaj sto vise slika pa cemo ti reci kakva je i koliko vredi
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

I meni je to nešto jeftino, ali uslikaću je pa da vidimo šta je to
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Majstor mi na cirkularu promenio ležajeve i sad radi ko besan.
Išao sam da vidim abrihter.To je ustvari neka ručno radjena skalamerija i to nije za mene i da mi da džabe.Singer bio si u pravuImage
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

na zalost,neko se potrudio da je uradi ali mislim da uopste nije operativna u celosti.

potroseno je tu mnogo vise od 200-300 e ,tako da je daje dzabe jer mu nicemu ne sluzi :pucko:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Verujem da se neko davno potrudio da napravi ovu mašinu,ali sve ima svoj vek i nije za nekoga ko se stolarijom bavi isključivo iz hobija
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Pre 2 meseca sam popravio ležajeve na womaxu,u stvari majstor,i sad radi ok ali sad popustio firung.Onaj ekscentar popustio pa ako malo ne obratim pažnju pomeri se.Kako se to popravlja ili menja
Post Reply