Kuhinja i još mnogo toga......
Ne bih se složio sa tobom, ja ih imam u kuhinji već tri godine i nijedan nije otkazao, a i sada da rikne, samo skinem graničnike i umetnem drugi, ne moram ni da odšrafljujem nosače,tri godine rada i još traje, za 200 dinara mislim da je dobar posao....
Zavisi koje amortizere kupuješ , od koliko njutna u zavisnosti od veličine fronta, ja do sada nisam imao lošeg iskustva...
A ako posmatramo funkcionalnost, oba mehanizma rade isključivo jednu stvar, "podižu front", tako da je po mom mišljenju to bacanje novca i čist luksuz. Kao kad bi kupio neki prosečan kvarcni sat i rolex, oba samo pokazuju vreme ali cena nikako nije ista...
Zavisi koje amortizere kupuješ , od koliko njutna u zavisnosti od veličine fronta, ja do sada nisam imao lošeg iskustva...
A ako posmatramo funkcionalnost, oba mehanizma rade isključivo jednu stvar, "podižu front", tako da je po mom mišljenju to bacanje novca i čist luksuz. Kao kad bi kupio neki prosečan kvarcni sat i rolex, oba samo pokazuju vreme ali cena nikako nije ista...
Kao sto je neko primetio iz slike se vidi da je rec o AVENTOS HK-uĐorđe wrote:Pošto prvi put sam montirao ove mehanizmelaki za montažu, ima sva štelovanja sem ugla koji je 107 stepeni! Bio je jedan pokušaj sa smanjivanjem otpora na oprugi ali vrata od težine su počela da padaju
![]()
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/101_hk-s5.jpg[/url]
trebao si da za njega nabavis granicnik oznake
20K7041 ili
20K7011
prvi za otvaranje do 100 stepeni
drugi za otvaranje do 75 stepeni

to ne moze da se podesi na samom amortizeru

Last edited by Z@P on 06 Sep 2012 12:46, edited 1 time in total.
Baš tako! A ovi kojima su plinski podizači za 2 eur bolji vjerovatno daju prednost i jugu naspram mercedesa!Z@P wrote:Kao sto je neko primetio iz slike se vidi da je rec o AVENTOS HK-uĐorđe wrote:Pošto prvi put sam montirao ove mehanizmelaki za montažu, ima sva štelovanja sem ugla koji je 107 stepeni! Bio je jedan pokušaj sa smanjivanjem otpora na oprugi ali vrata od težine su počela da padaju
![]()
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/101_hk-s5.jpg[/url]
trebao si da za njega nabavis granicnik oznake
20K7041 ili
20K7011
prvi za otvaranje do 100 stepeni
drugi za otvaranje do 75 stepeni
http://www.pullsdirect.com/imagebase/re ... /20k71.jpg
http://www.pullsdirect.com/imagebase/re ... /20k72.jpg
to ne moze da se podesi na samom amortizeru
Last edited by ST STOLAR on 06 Sep 2012 17:29, edited 1 time in total.
Ako su ljudi hteli te podizace, to naravno menja stvar jer je musterija uvek u pravu :stolt:Sasa wrote:oba samo vozis ali cena nikako nije ista... :smejanje::smejanje::smejanje::smejanje:ST STOLAR wrote:Baš tako! A ovi kojima su plinski podizači za 2 eur bolji vjerovatno daju prednost i jugu naspram mercedesa!
Ja mislim da sam napravio adekvatno poredjenje u smislu sta i jedan i drugi mehanizam mogu rade,za ono koliko kostaju, a to je jedna jedina stvar, da podizu front, gore citirano poredjenje se nikako ne moze svrstati u isti kos, ali dobro, zato i postoji ovaj forum, da svako iznese svoje misljenje :stolt:
Druze, ti ako si ugradjivao taj mehanizam (bilo koji Blumov) znas da je razlika u cijeni adekvatna taman kao sto je adekvatna razlika u cijeni juga i mecke, tako da je poredjenje potpuno ispravno!!!
I uvijek je musterija ta koja placa te podizace (bilo da ima prodavnicu ili se bavi povrtlarstvom...). Nije bitno ko je otisao u prodavnicu da ih kupi vec ko je dao pare za to, a uvijek na kraju oni daju pare!
A tebi kao stolaru je u interesu da ubijedis musteriju da sto vise stavis skupljih mehanizama na kuhinju jer ce i tu kuhinju da vidi neka komsinica, strina, baba, tetka... i naravno pricace o njoj sa divljenjem i pocece da stede da bi bas kod tebe napravili kuhinju sa takvim mehanizmima...
Nego Djordje jesu li sva krila postavljena na isti taj mehanizam?
I uvijek je musterija ta koja placa te podizace (bilo da ima prodavnicu ili se bavi povrtlarstvom...). Nije bitno ko je otisao u prodavnicu da ih kupi vec ko je dao pare za to, a uvijek na kraju oni daju pare!
A tebi kao stolaru je u interesu da ubijedis musteriju da sto vise stavis skupljih mehanizama na kuhinju jer ce i tu kuhinju da vidi neka komsinica, strina, baba, tetka... i naravno pricace o njoj sa divljenjem i pocece da stede da bi bas kod tebe napravili kuhinju sa takvim mehanizmima...
Nego Djordje jesu li sva krila postavljena na isti taj mehanizam?
Sve je stvar mušterije i što želi i do koje cijene želi ili sa svim pa i sa podizačima. Ovi mehanizmi su stvarno mrak, ali ipak rijetki se odlučuju u današnje vrijeme za tu skuplju varijantu. Sve stoji ko voli neka izvoli, a ko nemože ostaje dobar plinski amortizer koji će takođe obaviti tu funkciju, a da se još ljepše i blaže zatvara ja praktikujem ubušiti jedan blumov ublaživač i eto i soft zatvaranja.
on je mudar ,hrabar , vozi tako treba
on je mudar , sizan , hrabar , ludo vozi
on je mudar , sizan , hrabar , ludo vozi