Kuhinja i još mnogo toga......

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
floydzg
Šegrt

Post by floydzg »

odlično
on je mudar ,hrabar , vozi tako treba
on je mudar , sizan , hrabar , ludo vozi
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

NIKOLAJ 4x60 wrote:eh, toliko kosta i toliko cimanja,a obican gasni amortizer od 200 kinte moze da pravi ugao kako hoces :smejanje:
I da rikne odmah drugi dan... plinski amortizer nije niti sluga blumovu hk sistemu,samo ga treba znati primjeniti!
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Ne bih se složio sa tobom, ja ih imam u kuhinji već tri godine i nijedan nije otkazao, a i sada da rikne, samo skinem graničnike i umetnem drugi, ne moram ni da odšrafljujem nosače,tri godine rada i još traje, za 200 dinara mislim da je dobar posao....

Zavisi koje amortizere kupuješ , od koliko njutna u zavisnosti od veličine fronta, ja do sada nisam imao lošeg iskustva...

A ako posmatramo funkcionalnost, oba mehanizma rade isključivo jednu stvar, "podižu front", tako da je po mom mišljenju to bacanje novca i čist luksuz. Kao kad bi kupio neki prosečan kvarcni sat i rolex, oba samo pokazuju vreme ali cena nikako nije ista...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ST STOLAR wrote:I da rikne odmah drugi dan... plinski amortizer nije niti sluga blumovu hk sistemu
"gresis ovaj silno gresis sinak" :pljesk::pljesk::pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

Đorđe wrote:Pošto prvi put sam montirao ove mehanizme :prsgore: laki za montažu, ima sva štelovanja sem ugla koji je 107 stepeni! Bio je jedan pokušaj sa smanjivanjem otpora na oprugi ali vrata od težine su počela da padaju :/

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/101_hk-s5.jpg[/url]
Kao sto je neko primetio iz slike se vidi da je rec o AVENTOS HK-u

trebao si da za njega nabavis granicnik oznake

20K7041 ili
20K7011

prvi za otvaranje do 100 stepeni
drugi za otvaranje do 75 stepeni

Image

Image

to ne moze da se podesi na samom amortizeru :(
Last edited by Z@P on 06 Sep 2012 12:46, edited 1 time in total.
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Z@P wrote:
Đorđe wrote:Pošto prvi put sam montirao ove mehanizme :prsgore: laki za montažu, ima sva štelovanja sem ugla koji je 107 stepeni! Bio je jedan pokušaj sa smanjivanjem otpora na oprugi ali vrata od težine su počela da padaju :/

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/101_hk-s5.jpg[/url]
Kao sto je neko primetio iz slike se vidi da je rec o AVENTOS HK-u

trebao si da za njega nabavis granicnik oznake

20K7041 ili
20K7011

prvi za otvaranje do 100 stepeni
drugi za otvaranje do 75 stepeni

http://www.pullsdirect.com/imagebase/re ... /20k71.jpg

http://www.pullsdirect.com/imagebase/re ... /20k72.jpg
to ne moze da se podesi na samom amortizeru :(
Baš tako! A ovi kojima su plinski podizači za 2 eur bolji vjerovatno daju prednost i jugu naspram mercedesa!
Last edited by ST STOLAR on 06 Sep 2012 17:29, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

ST STOLAR wrote:Baš tako! A ovi kojima su plinski podizači za 2 eur bolji vjerovatno daju prednost i jugu naspram mercedesa!
oba samo vozis ali cena nikako nije ista... :smejanje::smejanje::smejanje::smejanje:
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Ej opušteno ljudi! Ljudi su hteli te mehanizme a oni su ih i doneli (imaju prodavnicu okova) ja sam ih prvi put montirao a za ove plastike nisam znao a i oni nisu rekli da to postoji!! A što se tiče mehanizma stvarno je :prsgore: montaža i samo stelovanje vrata! :rock: :prsgore:
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Sasa wrote:
ST STOLAR wrote:Baš tako! A ovi kojima su plinski podizači za 2 eur bolji vjerovatno daju prednost i jugu naspram mercedesa!
oba samo vozis ali cena nikako nije ista... :smejanje::smejanje::smejanje::smejanje:
Ako su ljudi hteli te podizace, to naravno menja stvar jer je musterija uvek u pravu :stolt:

Ja mislim da sam napravio adekvatno poredjenje u smislu sta i jedan i drugi mehanizam mogu rade,za ono koliko kostaju, a to je jedna jedina stvar, da podizu front, gore citirano poredjenje se nikako ne moze svrstati u isti kos, ali dobro, zato i postoji ovaj forum, da svako iznese svoje misljenje :stolt:
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Druze, ti ako si ugradjivao taj mehanizam (bilo koji Blumov) znas da je razlika u cijeni adekvatna taman kao sto je adekvatna razlika u cijeni juga i mecke, tako da je poredjenje potpuno ispravno!!!

I uvijek je musterija ta koja placa te podizace (bilo da ima prodavnicu ili se bavi povrtlarstvom...). Nije bitno ko je otisao u prodavnicu da ih kupi vec ko je dao pare za to, a uvijek na kraju oni daju pare!

A tebi kao stolaru je u interesu da ubijedis musteriju da sto vise stavis skupljih mehanizama na kuhinju jer ce i tu kuhinju da vidi neka komsinica, strina, baba, tetka... i naravno pricace o njoj sa divljenjem i pocece da stede da bi bas kod tebe napravili kuhinju sa takvim mehanizmima...

Nego Djordje jesu li sva krila postavljena na isti taj mehanizam?
floydzg
Šegrt

Post by floydzg »

Sve je stvar mušterije i što želi i do koje cijene želi ili sa svim pa i sa podizačima. Ovi mehanizmi su stvarno mrak, ali ipak rijetki se odlučuju u današnje vrijeme za tu skuplju varijantu. Sve stoji ko voli neka izvoli, a ko nemože ostaje dobar plinski amortizer koji će takođe obaviti tu funkciju, a da se još ljepše i blaže zatvara ja praktikujem ubušiti jedan blumov ublaživač i eto i soft zatvaranja.
on je mudar ,hrabar , vozi tako treba
on je mudar , sizan , hrabar , ludo vozi
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Sasa wrote:Nego Djordje jesu li sva krila postavljena na isti taj mehanizam?
Na elementu V90 do friza nisu otklopna,redovne su šarke
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

floydzg wrote:ipak rijetki se odlučuju u današnje vrijeme za tu skuplju varijantu.
To sam samo hteo reci...
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Pozdrav svima evo i mene konačno sa nekim radovima

Image

Image

Image

Image
Đorđe
Moderator