Evo nešto i od mene

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
mirkoni 2
Majstor početnik

Evo nešto i od mene

Post by mirkoni 2 »

ovo je neki skraćeni krevet za taštuImage
moja žena ga je farbala i onaj dekupažImage
neki sto sa nekim čudnim meramaImage
rustični ramovi za slikeImage
i ogledala za devojčurkeImage
a sad pucajte
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

puc!
puc!
puc!
Evo ja pucnuo tri puta :-O
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

Čestitke i ženi
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Hvala i u ženino ime
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Evo još nešto, mada bi ovo moglo da ide u alati i pomagala,ali dobro.Crkne mi jedna šlajferica pa druga,pa veš mašina ali motor ostade zdrav i evo šta sam napravio. Radi fenomenalno
Image
Image
Image

Image
Image
Električar mi povezao prekidač i stavio neki kondenzator ili šta već,strugar narezao navoj,kupio u Wobiju onaj tanjir,napravio neko kućište okolo i šlajferica bolja od kupovnih,radi na centrifugu.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Zar nije to malo velika brzina?
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

lepo:prsgore:
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Pa možda bi bolje bilo da je malko sporije ali sasvim završava posao.Kada stavim na onu brzinu kao kad se pere veš onda je sporo.Ovo je najjeftinija varijanta a i bolja je nego ona iz wobija koju sam platio 9000din na sniženju i eno je posle 2 meseca na remontu
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Kog precnika je ovaj tanjir, i od cega je?
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Tanjir je prečnika 180mm,od plastike je a sa prednje strane kao neki tvrdi sundjer ili stirodur i čičak traka.Nazad ima metalni navoj,mislim 14mm.Inače sam ga kupio u wobiju i košta 350din,Morao sam motor nositi kod strugara da mi nareže navoj pošto je osovina od 16mm izuzetno tvrda pa je teško narezati sa običnim nareznicama
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Lepu ves masinicu oovaj brusilicu si napravio :D
negoo vidim da si napravio i dole neki korpus za izbacivanje prasine.... jel to ima neki nagib (ne vidim najbolje sa slike) il imas prikacenu ventilaciju il neki usisivac na to ? i kako funkcionise ?
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Funkcioniše baš kako i vidiš sa slike,pomoću štapa i kanapa.Pola prašine ode u kutiju ispred usisivača a pola po radionici.Sve me peku oči kao da imam konjuktivitis.A da,ispod tanjira ili kako se već zove sam isekao ubodnom jednu rupu gde bi trebala da ide prašina ,tu je i cev od usisivača
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Ajooj kolega onda imamo isti problem i ja kad brusim situacija ista oci ko kod sove a crvene ko paprika :D
Ja imam neku peugeot tracnu brusilicu koja ima svoj sistem za usis prasine ma da nije ni malo dobro odraden ko sam sistem za brusenje....pa muku mucim vec mesec dva kako da resim taj problem -_-
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Da bi imao iole efikasan sistem za usisavanje prasine moras dobro da zatvoris celu donju polovinu diska.
Znaci sa svih strana, i od pozadi i spreda i sa strane, da ostane samo par mm (sto manje to bolje) samo koliko da disk moze da prodje.
E onda na tu kutiju koja obuhvata disk prikacis usisivac, naravno da crevo tvrdo lezi, to jest dihtuje.

Ovako, sa goromnom rupom iza diska, usisivac uhvati samo ono sto samo spadne, a pitanje je i na koju stranu duva ventilator motora, to jest ovako i on raznosi prasinu unaokolo.
mirkoni 2
Majstor početnik

Post by mirkoni 2 »

Tačno,prašina leti na sve strane,disk je dole skroz otvoren.Pokušaću nekako da ga zatvorim pa javljam kakav je efekat
Post Reply