Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
ovo je neki skraćeni krevet za taštu
moja žena ga je farbala i onaj dekupaž
neki sto sa nekim čudnim merama
rustični ramovi za slike
i ogledala za devojčurke
a sad pucajte
Evo još nešto, mada bi ovo moglo da ide u alati i pomagala,ali dobro.Crkne mi jedna šlajferica pa druga,pa veš mašina ali motor ostade zdrav i evo šta sam napravio. Radi fenomenalno
Električar mi povezao prekidač i stavio neki kondenzator ili šta već,strugar narezao navoj,kupio u Wobiju onaj tanjir,napravio neko kućište okolo i šlajferica bolja od kupovnih,radi na centrifugu.
Pa možda bi bolje bilo da je malko sporije ali sasvim završava posao.Kada stavim na onu brzinu kao kad se pere veš onda je sporo.Ovo je najjeftinija varijanta a i bolja je nego ona iz wobija koju sam platio 9000din na sniženju i eno je posle 2 meseca na remontu
Tanjir je prečnika 180mm,od plastike je a sa prednje strane kao neki tvrdi sundjer ili stirodur i čičak traka.Nazad ima metalni navoj,mislim 14mm.Inače sam ga kupio u wobiju i košta 350din,Morao sam motor nositi kod strugara da mi nareže navoj pošto je osovina od 16mm izuzetno tvrda pa je teško narezati sa običnim nareznicama
Lepu ves masinicu oovaj brusilicu si napravio
negoo vidim da si napravio i dole neki korpus za izbacivanje prasine.... jel to ima neki nagib (ne vidim najbolje sa slike) il imas prikacenu ventilaciju il neki usisivac na to ? i kako funkcionise ?
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Funkcioniše baš kako i vidiš sa slike,pomoću štapa i kanapa.Pola prašine ode u kutiju ispred usisivača a pola po radionici.Sve me peku oči kao da imam konjuktivitis.A da,ispod tanjira ili kako se već zove sam isekao ubodnom jednu rupu gde bi trebala da ide prašina ,tu je i cev od usisivača
Ajooj kolega onda imamo isti problem i ja kad brusim situacija ista oci ko kod sove a crvene ko paprika
Ja imam neku peugeot tracnu brusilicu koja ima svoj sistem za usis prasine ma da nije ni malo dobro odraden ko sam sistem za brusenje....pa muku mucim vec mesec dva kako da resim taj problem -_-
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Da bi imao iole efikasan sistem za usisavanje prasine moras dobro da zatvoris celu donju polovinu diska.
Znaci sa svih strana, i od pozadi i spreda i sa strane, da ostane samo par mm (sto manje to bolje) samo koliko da disk moze da prodje.
E onda na tu kutiju koja obuhvata disk prikacis usisivac, naravno da crevo tvrdo lezi, to jest dihtuje.
Ovako, sa goromnom rupom iza diska, usisivac uhvati samo ono sto samo spadne, a pitanje je i na koju stranu duva ventilator motora, to jest ovako i on raznosi prasinu unaokolo.