Počeo sam da se bavim stolarijom i to vidi moj komšija. Ne nije inspekcija...Ovo je gore. Pre neki dan me pita da mu napravim nova vrata na garaži jer su stara propala. Da mu kažem da je to preveliki zalogaj za mene početnika ne bi mi verovao jer bi smatrao da sam ga otkačio i ajd sad. Ja mu kažem videćemo ali badava. Danas došao kod mene i doterao mi daske...Auh...

Ima postojeća vrata koje sam video i koje su mi na dohvat ruke (preko puta moje kuće) ali badava. Do te mere su propala da se teško mogu precizno uzeti mere i "prepisati ih".
Vrata su trokrilna od kojih su dva leva krila spojena medjusobno šarkama dok je treće (desno krilo) zasebno i na tom desnom krilu se nalazi brava i kvaka.
Ona dva leva krila koja su medjusobno spojena šarkama i ista se prilikom otvaranja preklope kao harmonika a desno krilo se otvori normalno. Normalno prvo se otvori desno krilo, a onda se odbravi šip na pragu na srednjem krilu a potom i šip na levom krilu i ta dva (srednje i levo krilo) se preklope kao harmonika posle čega se protera vozilo. Ala sam ovo objasnio...
Ono što hoću da pitam stolare je koliki razmak između krila se izradjuje da bi se ta dva leva krila mogla preklopiti i koliki je razmak između srednjeg krila i desnog krila gde treba da se namesti brava...Može da se okači i neki priručan crtež...
Valjda je jasno šta sam hteo da pitam.
Od alata imam čuveno "šoljasto glodalo", imam i šablon za šarke (doduše ne znam kako se koristi ovaj šablon ali to je kasnije pitanje) i normalno kombinirku o kojoj je bilo reči na ovom forumu...
Hvala unapred na odgovorima.
Pozz