Da, razumeo sam te, kao kod furnira da se sare uklope.
Pa oko izbora, sve zavisi od vrste posla. Ako ti na primer treba da pravis stolice ili one krive noge stolova i raznog namestaja, kao sto se vidi na jednom od iznad postavljenih videa, onda tu bansek dolazi do izrazaja i opravdava svoje postojanje. Pre svega ima asinhroni motor i mozes da rezes ceo dan, dok masinice sa cetkicama verovatno nebi mogle izdrzati.
Svako razmislja dakle na svoj nacin i u zavisnosti od vrste i kolicine posla koji ocekuje da ce imati i nabavlja odgovarajuce masine i alate, ali je dobro i znati proceniti. Ja ranije nisam imao nikakvog iskustva pa sam bio kupio i bansek i to od 3kw, pa nikakve koristi nisam imao od njega. I zato, kad vidim na forumu da neko, ko zeli da pocne sa ovim hobijem ili poslom, kupuje alat a ne zna ni sta bi tacno radio i sa kojim materijalima, onda se setim svojih gresaka i uzaludnog bacanja para i ponovnih kupovina zbog pogresnih nabavki. U zivotu je jako bitno znati razdvojiti bitno od nebitnog, a to vazi i u svakom poslu. Akcenat se uvek treba stavljati na najbitnije stvari, pa ono sto ces najvise koristiti kupis visoko kvalitetno, a ono sto ce ti trebati par dana godisnje, to improvizujes ili zamolis nekog da ti uradi. Nema brate ni mesta i ako bi sve kupio, trebaju suve hale