U suprotnom, ako je povrsina RAVNA na koju oslanjas glodalicu, onda ti ovaj sablon ne treba... uzgred, ako ti je ovo prva gitara u zivotu, savetujem ti da tako uradis... da bude ravno... barem bi ja tako radio...

Takodje sam sumnjicav po pitanju stabilnosti samog stuba na kome visi glodalica... i vibracija koje se mogu desiti UVEK, ako slucajno izgubis ravnotezu i "zaglodjes" previse... tada ce cela skalamerija da odskoci... u nepoznatom pravcu, vratiti se, udariti u komad kji se radi... i napraviti, ne unapred poznatu, stetu,... ako je samo u pitanju ova "pritka" na koju glodalicu covek kaci...
Stub od DEBELOG medijapana, pogodno konstruisan, spojen cepovima ili keksima, lepljen... meni odaje utisak cvrstine, koji nemam na ovom filmu...
prakticno... malo vise informacija o tome gde su krivine i kakvog su oblika... ne bi bilo na odmet... posto ako je prava sfera, onda ce se sirina bordera po obodu razlikovati u zavisnosti od toga gde je ruter prosao (koliko je bio udaljen od nekog "centra" gitare, odnosno odsecka lopte)... osim ako na ovom "stubu" freza moze ici slobodno i gore-dole... a to je TEK zaguljeno da bude glatko i bez otpora...
p.s. pogledao sam ponovo... da... ide i gore-dole... zaboravi... barem bi ja zaboravio...

______
EDIT:
pogledaj temu o DIY CNC masinama... gde postoji prica kako se ovo radi da bude cvrsto... pocinkovane cevi, pa lezajevi... pa moraju vodjice...valjda... .... spingla mislim da ne treba.... i na kraju to mora da ide glatko i bez otpora... nisam siguran da se to da lako uraditi i bojim se da ces izgubiti dragoceno vreme samo na ovaj sablon/pomagalo, sa sumnjivim rezultatima
--------