Tajne stolarskog zanata na delu! :buga:mbole wrote:Nakon krace pauze, idemo dalje.
Privlacio me i ranije rad sa drvetom - ali kako me ti uvodis sve dublje u tajne zanata - sve mi se vise to svidja. Najbolje od svega sto sve mogu sam da uradim. Mozda promenim profesiju, pa ni radionica nije iskljucena ha,ha Posle ovakvog detaljnog objasnjenja - ostaje mi samo da korak po korak pratim ono sto si rekao i uradim to.
Siguran sam da ce ovo moderatori staviti u stalne teme.
Meni odgovara da sto manje moram da idem kod stolara. Tako da mi ova tzv "seljacka brava" nije lose resenje. Uklopila bi se i u sam "grub" ambijent. Znaci sper 3-4mm, a preko njega bi dosla ova brava.mbole wrote:Sto se tice brave, to je opet malo sexy. Naime letve su pretanke da bi u njih isla normalna brava, a one uske brave nisu bas za drvena vrata, vec za metalna.
Drugo bi bilo da se nadje brava koja ide NA vrata, znaci ne useca se u bok, vec stoji na unutrasnjoj povrsini. Nesto ovakvo, samo u odgovarajuce uskoj dimenziji:
http://www.bane.rs/novi-proizvodi/108-p ... brava-crna

Nastavak u seriji sam odstampao isto i spremam se da radim to. Prvo da odnesem stolaru, pa dok on to radi - u medjuvremenu moram da se posvetim pravljenju zajednickog zida i ulaznih vrata (sa brodskom sarkom) sa komsijom - dok je lepo vreme. A vrata mogu unutra raditi bez obzira na vreme. Molim te pogledaj u viewtopic.php?pid=59377#p59377 (pomoc oko nadstresnice) kako da postavim konstrukciju da mogu da nabavljam materijal. Hvala!