List rucnog cirkulara

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

kuvar wrote:Bolje je 100 pravih vojnika nego 200 obucenih seljaka :D
A jedan pravi zastavnik? :D
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

Hahahah tako je :pljesk:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

To sto je list star, ne znaci da je los. Ako moze da se naostri (to jest ostecenje zuba nije preveliko), nema razloga da to ne uradis. Sam list je verovatno kvalitetan, i ako ga je moguce naostriti sluzice te i dalje lepo. Pored toga, imaces tada dva lista (posto kupujes jos jedan nov), pa kad se jedan istupi, mozes da njega saljes na ostrenje dok drugim radis.
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

Videcu ako mogu da nadjem nekoga da ostri listove za cirkular ovde u Pozarevcu a da nije pritom neka suluda cena(polovina od kvalitetnog lista) dacu da mi naostre.Mada cu vrlo verovatno kupiti novi list gledao sam nesto moze da se nadje za 20,30 eurica.Jer ce mi trebati sada u skorije vreme.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Å ta više tim bolje nikada nije na odmet imati nekoliko istih stvari pogotovo alata.

Å ta se tiče tvog lista kojeg imaš njega pošalji negdje da ti ga naoštre a ako si u mogućnosti kupi si još jedan dva da imaš.

Jedno moje iskustvo,naime moj tata radi kao brusač tračnih pila za pilane strugare kako god i oštri listove cirkulara raznorazne i imao sam jedan list dosta star sa vidija zubcima od kojih je pola bilo polomljeno (čitaj imam u kući još majstora koji znaju samo sjebati stvar i uništiti) i on mi je ostatak vidija zubaca poskidao i nabrusio list i eto ga isti taj list ispilio jedno 20 metara drva cjepanica raspilio pola kubika tavalona itd. itd.

Stoga ako se i taj tvoj nemože srediti svi vidija zubci skini ih jer je to jeftinije nego ih stavljati druge i nek ti naoštri list i imaćeš ga za neke neprecizne radove i slično.
Čovijek sniva a Bog realizira!
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

Ma necu ga bacati to je sigurno,ako mogu da nadjem nekoga da ga naostri ovde u Pozarevcu ok.a ako ne neka stoji za crne dane.Kupicu verovatno nov,za dva nemam para a i zavrsice mi jedan posao.Sobzirom da ja i ne secem neku veliku kolicinu trajace valjda...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dobar list (vidija plocice) se ostri do 15 puta!!!! bez problema,ali samo ako je masinsko ostrenje u pitanju.

ostala ostrenja tipa "odokativno 2 prolaza zn-zn " batali :pucko:

jeftinije ti je da posaljes brzom postom gavri ili vekiju u bg i sluzice te jos duggoo,a novi kupi svakako sa drugacijom geometrijom zuba.:prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

A koliko bi kostalo recimo za ovaj list ostrenje?16 zuba...Mada je tu i cena brze poste trosak +
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

kuvar wrote:A koliko bi kostalo recimo za ovaj list ostrenje?16 zuba...Mada je tu i cena brze poste trosak +
To kolega morate vi proveriti pa nama reci ;)
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

Ma da upravu ste,najbolje da pozovem pa da pitam.Ako budem resio da ostrim javljam za cenu :D
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Imas u Pozarevcu sigurno nekoga ko tupi testere pa pitaj za savet tipa ko, gde, koliko...
Univer Savic ti je mozda blizu?!
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

Jeste Univer Savic mi je blizu,znam gde se nalaze.Odnecu kod njih,oni se bave plocastim materijalima ali mozda i rade ostrenje ili mozda me upute kod nekoga.Hvala na informaciji.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Njima neko drugi usluzno ostri testere a ti saznaj ko pa telefon u ruke :)
Brza posta ce te kostati 400-500 din maksimum u oba pravca, nije ni to preskupo.
kuvar
Precizni šegrt

Post by kuvar »

Uradicu nesto,doznao sam gde bih moglo da se radi usluzno ostrenje.Svakako hvala.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

AKE djantar ide po srbiji sredom i petkom kupi testere i ostri ih za sledeci dolazak :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply