To sto je list star, ne znaci da je los. Ako moze da se naostri (to jest ostecenje zuba nije preveliko), nema razloga da to ne uradis. Sam list je verovatno kvalitetan, i ako ga je moguce naostriti sluzice te i dalje lepo. Pored toga, imaces tada dva lista (posto kupujes jos jedan nov), pa kad se jedan istupi, mozes da njega saljes na ostrenje dok drugim radis.
Videcu ako mogu da nadjem nekoga da ostri listove za cirkular ovde u Pozarevcu a da nije pritom neka suluda cena(polovina od kvalitetnog lista) dacu da mi naostre.Mada cu vrlo verovatno kupiti novi list gledao sam nesto moze da se nadje za 20,30 eurica.Jer ce mi trebati sada u skorije vreme.
Å ta više tim bolje nikada nije na odmet imati nekoliko istih stvari pogotovo alata.
Å ta se tiče tvog lista kojeg imaš njega pošalji negdje da ti ga naoštre a ako si u mogućnosti kupi si još jedan dva da imaš.
Jedno moje iskustvo,naime moj tata radi kao brusač tračnih pila za pilane strugare kako god i oštri listove cirkulara raznorazne i imao sam jedan list dosta star sa vidija zubcima od kojih je pola bilo polomljeno (čitaj imam u kući još majstora koji znaju samo sjebati stvar i uništiti) i on mi je ostatak vidija zubaca poskidao i nabrusio list i eto ga isti taj list ispilio jedno 20 metara drva cjepanica raspilio pola kubika tavalona itd. itd.
Stoga ako se i taj tvoj nemože srediti svi vidija zubci skini ih jer je to jeftinije nego ih stavljati druge i nek ti naoštri list i imaćeš ga za neke neprecizne radove i slično.
Ma necu ga bacati to je sigurno,ako mogu da nadjem nekoga da ga naostri ovde u Pozarevcu ok.a ako ne neka stoji za crne dane.Kupicu verovatno nov,za dva nemam para a i zavrsice mi jedan posao.Sobzirom da ja i ne secem neku veliku kolicinu trajace valjda...
Jeste Univer Savic mi je blizu,znam gde se nalaze.Odnecu kod njih,oni se bave plocastim materijalima ali mozda i rade ostrenje ili mozda me upute kod nekoga.Hvala na informaciji.
Njima neko drugi usluzno ostri testere a ti saznaj ko pa telefon u ruke
Brza posta ce te kostati 400-500 din maksimum u oba pravca, nije ni to preskupo.