ručni cirkular naopačke ili jeftini stolni

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

ropee wrote:A onaj što sam ti govorio narančasti , veliki je zakon , a mali mi se isto čini ok , normalno , ja sam gledao masivnost, a vodilicu :groota: , mislim da je najbolja vodilica od boscha , ona ide skroz sa jedne na drugu stranu i hvata se u dvije točke, pa je nemoguće da se pomjeri
pa u usporedbi s njim, ovaj einhell je jednako masivan, a veliki mi je nažalost financijski nedostupan, i ovo je bilo prenategnutno :)
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

Å trkić wrote:Munja ako si ti zadovoljan i mi smo još zadovoljniji jer barem ja kad netko kupi neki komad alata ja sam sretan koda sam ga ja kupio,stoga nek ti je sa srećom uživaj u radu i vodi brigu o zaštiti na radu.

Å ta se tiče vodilica i toga to se uvjek da porediti i dotjerati a to ćeš vidjeti kroz određeno vrjeme rada na cirkularu di ti šta treba ili netreba.

Pozdrav i sretno.
hvala ti, nadam se da će me dobro i dugo služiti, naravno da ću kroz praksu vidjeti što treba doraditi na njemu, i bitnije, da ću imati znanja to doraditi :))
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Munja , i ja imam takav Einhell plavi , i radi :oskyldig:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

cestitke munja i nek te dobro sluzi
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

hvala svima, moram se pohvaliti :)
ljudi moji... pa nevjerojatno kak to lepo radi, ma kakav naopačke ručni, ovo je milina.
nisam puno rezao, ali sam ga skužio na vodilici, ima milimetar i pol odstupanje, i još provjeravam za svaki slučaj s metrom.
gore je original list sa 24 zuba s kojim sam na poprečnom rezu dobio skoro savršen rez (pretpostavljam da je to zato što je nov, i da neće tako dugo biti :) )
ali sve u svemu, ja sam, barem zasad, više nego oduševljen, pa ovo sam odavno trebao kupiti!!!
mogu si misliti kakav je tek nekakav metabo ili nešto takvoga, ali meni je ovo super.
površina i nije toliko loša, ali ona proširenja i nisu neka sreća, malo muke da ih se podesi, ali da se živjeti s njima.
stabilan je dovoljno, ali ću svejedno s vremenom napraviti kućište oko donjeg okvira, ako ništa drugo, dobro će doći za spremat sitnice :)
uzeo sam uz njega još i 3 lista (24, 48 i 60 zuba) za cca 35-40 eura, znam da nisu neka sreća, ali mislim da će meni biti dovoljni dok se malo naprednije ne naučim, pa ću znati doraditi i izvući maksimum iz tog cirkulara, a onda će zaslužiti i pošteni list.
eto, to su početnički dojmovi, vidjet ćemo kasnije kako će biti, ali mislim da ako je ropee-u dobar, da će i meni biti, ipak je čovjek iskusniji i pametniji u tome od mene :)
eh da, cijena je bila cca 150 eura :)
caca
Majstor

Post by caca »

udri munjo samo napred.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ropee Munja
Kakav je pogon kod einhela 1500 direktan ili sa remenicom. i imali ekstenzije (bocna krilca)
Na netu ne mogu da nadjem podatak za pogon (prodavac mi je rekao je pogon sa remenicom, ali prodavcima mnogo ne verujem), a ona krilca na jednom sajtu ima, na drugom sajtu nema.

I ja sam danas narucio ovaj model (160eura) Imali su rt-ts 1725 (oko 210-215 eura) ali ispalo je da ima fabricku manu
Last edited by dikar on 23 Jun 2012 16:15, edited 1 time in total.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Moj cirkular je bez ekstenzija . To su u biti isti cirkulari , no neki imaju proširenje , neki ne . Meni proširenja trenutno ne trebaju (nemam puno mjesta ) a uletio mi je ovaj cirkular za 100€
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

a pogon mi se čini da je direktan preko zupčanika reduktora , ovaj nisam otvarao ali na boschu 10 je tako , a i na većini takvih cirkulara

dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

ovde ima neka sema ali se ne vidi najbolje http://www.einhelltools.co.uk/product-i ... d1069.html
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sudeci po ovom crtezu, ima posebnu osovinu, i kais koji ide sa motora na nju (deo 903)
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

pod 903 je komplet elektromotor sa prijenosom , tako da mislim da ono nije remen nego kućište manjeg i većeg zupčanika . Da je remen , onda bi to bio zaseban dio .

munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

moja ima nekakav remen unutra i ima uredno bočna proširenja koja baš i nisu od neke pretjerane koristi :)
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Koje li ironije 2-3 godine se zeam sa problematikom te kombinirka te posebne masine, u subotu sam narucio ovaj Einhell, a nedelju sam savim slucajno nasao jedan oglas gde se prodaje EMCO STAR + EMCO REX, ni u snu se nisam nadao da se ova masinica moze naci u Makedoniju http://www.youtube.com/watch?v=ccaX39yF3G0 cena 500eura fiksirano
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Taj emco je fenomenalna masinica za sitne poslove. Bas univerzalna. Radio sam dosta davno sa jednom takvom.
Zaista je steta sto se vise ne proizvodi nesto takvo (kao i cela linija emcovih malih strugova i glodalica za metal).
Naravno masina nije ni blizu za neku profi primenu, ali za hobi je izmisljena.

Ozbiljna nevolja sa njom su delovi, posto je prestala da se pravi odavno (ako se ne varam jos pocetkom '80-tih), a prilican broj delova je jednostavno nestandardan, tipa kaisevi... Verovatno moze da se pronadje nesto sto bi se uklopilo, ili da se pravi, al to naravno zahteva vremena i novaca.
Post Reply