Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Da se vratimo na dalje situacije iz bliže prošlosti ! Jel ? , a zima ko zima pokazala je ove godine i svoje surovosti !! Brodovi su bili na svu sreću i pored užadi i lanaca i konopca na velikom testu prirode i izdržali su !! Led nije napravio veliku štetu ali vrlo malo je falilo. Recimo da znam da sa prirodom nema mnogo borbe ? (naravno ( fascinirala me je činjenica da je ? !! Å orpanj na prednjem pramcu koji je bio postavljen između dve bitve sa ciljem da bih odbijao brod od obale ! Puko ko čačkalica u prečniku 40 X 50 dužine jer je led i masa gurala brod nizvodno i pomerajući ga za nekih 10-tak metara i da nisamo reagovali sa popuštanjima ? Bilo bi veoma zaj...no !! Evo slika učinka prirode !! Naravno i prirodne štete kao ovaj orao ribar kojeg sam našao na santam leda pognutog napred Pomislio sam da je jadan gnjurac stradao ali ? Nažalost nije imao ni preko 300 grama u sebi ! Glad ga je ubila !! Ovde ću pridodati i snimak mog prijatelja Nikole Lukicica koji snima sa sa svojim helikopterom po exitu i pravi reklame usput za velike firme sa svojom velikom igračkom, jel ? Kakav je bio i učinak leda u novom sadu a ne samo ono što je bilo prikazivano po zemunu recimo ! Inače ? Danubius jedriličarski klub je nesto na Dunavu !! Led je razvuko mnogo ponton i mnogo čamaca i malih brodića nizvodno ovde je dobar video iz ptičije perspektive o tome !! http://vimeo.com/37122719
Last edited by MapleMan on 16 Mar 2012 21:57, edited 1 time in total.
Preskačem jedno 50 fotki od kraja februara ! i ubacujem jedan video juče odrađen !! ?? Video će biti dopunjen nastavkom ! Ovo čisto ubacujem jer nema vremena dođem kući umoran i nemogu da upload-ujem slike Od umora !! U dobrom sam zaletu sa poslom pa me inače razumente ?! Biće još slika obećavam i video klipova ! Ludaci sa talasnjače ! je video motorna testera Vs frezer !! Ja i moj kolega Bane ! http://www.youtube.com/watch?v=px6LA_x8eRg
Ja i moj kolega Bane počeli smo sa prvim toplijim vremenom da se bacamo na posao !! Vreme je i bilo ?? Grede su se prosušile malo ali malo tako da je sečenje, već znate ?? Na ovoj zadnjoj slici se vidi koliko je kriv ugao oplate broda i koje zakrivljenje je trebalo stesati debelu gredu a takođe... i
Last edited by MapleMan on 22 Mar 2012 21:09, edited 1 time in total.
Gornja unutrašnja ivica grede ima usecanje na flah od 5cm širine vertikalno ,debljine 1 cm plus varovi koji odbijaju gredu i klackaju pri postavljanju tako da se više puta skida jer ni golim okom se nemože baš potrefiti ! Takođe i unutrašnja vertikala grede nije prava naravno jer bok broda je vertikalan ,takođe ni vinklovi na kojima su grede nisu u istoj liniji od 15 cm ! U svakom slučaju ništa nije bez muke !!
Naizgled jednostavno,ali vidi se da tu ima dosta i fizickog rada i usecanja a bogami i hladnog vetra koji neprestano duva i tera jezu u kosti.Zato svaka ticast na zelji i volji da sve ovo uradis.
Nadam se da ce narucilac radova umeti to da ceni!
Da nastavimo malo : Prvo Video pa onda slike http://youtu.be/CB0uIyYZwEU Uglovi su muka bili :butter: Pad jedne a podizanje druge na sastavima ,pa kosa uklapanja.... i pored svega ima dosta bildovanja u svemu ovome tako da vam ovaj izraz lica sve govori !! Jasno :ironisk:
Last edited by MapleMan on 04 Apr 2012 22:39, edited 1 time in total.