Brod stolarija restauracija ,pod izolacija svašta

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ne garaža bree , dosta visoka sa otvorom na krovu ventilacija je posebna priča ;)
singer wrote:pekli u dn.sobi a? :forvonad::forvonad::forvonad:
Last edited by MapleMan on 14 Mar 2012 19:05, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

:prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Da se vratimo na dalje situacije iz bliže prošlosti ! Jel ? , a zima ko zima pokazala je ove godine i svoje surovosti !! Brodovi su bili na svu sreću i pored užadi i lanaca i konopca na velikom testu prirode i izdržali su !! Led nije napravio veliku štetu ali vrlo malo je falilo. Recimo da znam da sa prirodom nema mnogo borbe ? (naravno ( fascinirala me je činjenica da je ? !! Å orpanj na prednjem pramcu koji je bio postavljen između dve bitve sa ciljem da bih odbijao brod od obale ! Puko ko čačkalica u prečniku 40 X 50 dužine jer je led i masa gurala brod nizvodno i pomerajući ga za nekih 10-tak metara i da nisamo reagovali sa popuštanjima ? Bilo bi veoma zaj...no !! Evo slika učinka prirode !! Image Image Image Image Image Naravno i prirodne štete kao ovaj orao ribar kojeg sam našao na santam leda pognutog napred Pomislio sam da je jadan gnjurac stradao ali ? Nažalost nije imao ni preko 300 grama u sebi ! Glad ga je ubila !! Image Ovde ću pridodati i snimak mog prijatelja Nikole Lukicica koji snima sa sa svojim helikopterom po exitu i pravi reklame usput za velike firme sa svojom velikom igračkom, jel ? Kakav je bio i učinak leda u novom sadu a ne samo ono što je bilo prikazivano po zemunu recimo ! Inače ? Danubius jedriličarski klub je nesto na Dunavu !! Led je razvuko mnogo ponton i mnogo čamaca i malih brodića nizvodno ovde je dobar video iz ptičije perspektive o tome !! http://vimeo.com/37122719
Last edited by MapleMan on 16 Mar 2012 21:57, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Preskačem jedno 50 fotki od kraja februara ! i ubacujem jedan video juče odrađen !! ?? Video će biti dopunjen nastavkom ! Ovo čisto ubacujem jer nema vremena dođem kući umoran i nemogu da upload-ujem slike Od umora !! U dobrom sam zaletu sa poslom pa me inače razumente ?! Biće još slika obećavam i video klipova ! Ludaci sa talasnjače ! je video motorna testera Vs frezer !! Ja i moj kolega Bane ! http://www.youtube.com/watch?v=px6LA_x8eRg
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ja i moj kolega Bane počeli smo sa prvim toplijim vremenom da se bacamo na posao !! Vreme je i bilo ?? Grede su se prosušile malo ali malo tako da je sečenje, već znate ?? Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Na ovoj zadnjoj slici se vidi koliko je kriv ugao oplate broda i koje zakrivljenje je trebalo stesati debelu gredu a takođe... i
Last edited by MapleMan on 22 Mar 2012 21:09, edited 1 time in total.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Gornja unutrašnja ivica grede ima usecanje na flah od 5cm širine vertikalno ,debljine 1 cm plus varovi koji odbijaju gredu i klackaju pri postavljanju tako da se više puta skida jer ni golim okom se nemože baš potrefiti ! Takođe i unutrašnja vertikala grede nije prava naravno jer bok broda je vertikalan ,takođe ni vinklovi na kojima su grede nisu u istoj liniji od 15 cm ! U svakom slučaju ništa nije bez muke !! Image Image Image Image Image Image Image Image
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Farbanje i zaštita je od pola lak lazura i pola firnajz ! Montirnanje brezona, bušenje .... Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Last edited by MapleMan on 22 Mar 2012 21:57, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

s*ebaces taj festool na hrastovim gredama :skratta::skratta::skratta:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Naizgled jednostavno,ali vidi se da tu ima dosta i fizickog rada i usecanja a bogami i hladnog vetra koji neprestano duva i tera jezu u kosti.Zato svaka ticast na zelji i volji da sve ovo uradis.
Nadam se da ce narucilac radova umeti to da ceni!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pa gazda Sima mu zavrsio u bolnici :forvonad:(valjda je izasao):tummenupp:
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Znaš sve sunce ti !! Info biro singer !! :cool:
Last edited by MapleMan on 23 Mar 2012 17:15, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

:ongel::prsgore:
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Da nastavimo malo :D: Prvo Video pa onda slike http://youtu.be/CB0uIyYZwEU Image Image Image Image Image Uglovi su muka bili :butter: Pad jedne a podizanje druge na sastavima ,pa kosa uklapanja.... Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image i pored svega ima dosta bildovanja u svemu ovome tako da vam ovaj izraz lica sve govori !! Jasno :ironisk: Image
Last edited by MapleMan on 04 Apr 2012 22:39, edited 1 time in total.
Post Reply