Danas montiro novu pilu na cirkula (Pts10) šajba je 250*3,2*30mm/60.
I prilkom prvog pokretanja puno je glasnija( kao ta tutnji)od prethodne (254*2,8*30mm/40). A Prilikom gašenja i pada broja okretaja kao da žviždi?
Nisam neki stručnjak ali mislim da če te mi moči dati savjet o ovoj nedeoumici i mom neznanju..?
zvizdi jer :takva joj je geometrija zuba i napadnog ugla
ima samo 4 razreza na telu sto je jako malo
za razliku od stare je jaca tj,deblja i siri su zubi(vise vazduha zahvata)
najmanje zvizde testere koje imaju puno proreza na telu koji ujedno sluze da bi se manje krivila prilikom grejanja,a sto je najbitnje ne dovodi do pucanja iste.
ako imas priliku kupuj testere koje imaju oznaku ""soundstar"' ili slicicu sa precrtanom muzickom notom
hahaha, a gdje je odnest na kvalitetno ostrenje u mojim krajevima? To mi je veca nepoznanica. Imam 3 tupa lista koje treba naostrit a nigdje ostraca.
Sto se gore navedene teme tice to je znaci normalno, nema straha za koristit istu?
Ne mogu da verujem da nema neke firme koja ostri testere u recimo Zagrebu, i da ne prihvataju da im to posaljes kurirskom sluzbom a oni isto tako tebi vrate.
Mada verovatno postoji i neki ostrac u Rijeci.
Evo ga pri vrhu pogodak na googletu na: ostrenje alata rijeka http://www.wlw.hr/hr/CompaniesByProduct ... ati&page=1
lepi777 wrote:hahaha, a gdje je odnest na kvalitetno ostrenje u mojim krajevima? To mi je veca nepoznanica. Imam 3 tupa lista koje treba naostrit a nigdje ostraca.
Sto se gore navedene teme tice to je znaci normalno, nema straha za koristit istu?
U Rijeci imaš oštrača, ja tamo brusio moje, ulica ispod Kaufland-a u onoj dugačkoj zgradi, negdje na polovini zgrade.
Donesi do mene i ja pošaljem svo starom u Ogulin i on to uradi jer on to radi već cca 30 godina i ne samo cirkulare već i tračne pile za brente i ne da se hvalim ali jedan od boljih majstora koji je podučavao majstore i u ovim krajevima.
Može i to ALI je malo tanjih živaca pa te stvari jednostavno neće da radi ima ponude od pilara drva ALI neće i neće.Ako nemaš gdje odnjeti u blizini onda bih ti preporučio Kordun u Karlovcu a možeš im poslati i OverseasExprees-om.