Kružna pila proizvodi čudan zvuk?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
lepi777
Majstor početnik

Kružna pila proizvodi čudan zvuk?

Post by lepi777 »

Danas montiro novu pilu na cirkula (Pts10) šajba je 250*3,2*30mm/60.
I prilkom prvog pokretanja puno je glasnija( kao ta tutnji)od prethodne (254*2,8*30mm/40). A Prilikom gašenja i pada broja okretaja kao da žviždi?
Nisam neki stručnjak ali mislim da če te mi moči dati savjet o ovoj nedeoumici i mom neznanju..?

Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

zvizdi jer :takva joj je geometrija zuba i napadnog ugla
ima samo 4 razreza na telu sto je jako malo
za razliku od stare je jaca tj,deblja i siri su zubi(vise vazduha zahvata)

najmanje zvizde testere koje imaju puno proreza na telu koji ujedno sluze da bi se manje krivila prilikom grejanja,a sto je najbitnje ne dovodi do pucanja iste.

ako imas priliku kupuj testere koje imaju oznaku ""soundstar"' ili slicicu sa precrtanom muzickom notom :)

evo ti vodeca firma za testere katalog sa oznakama sound star (besumnih) testera http://www.ake.de/uploads/media/Sawblades_01.pdf

bice ti jasnije ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

s vremenom ,dok budes radio , ako prestane da zvizdi znaces da je treba nosit na ostrenje :)
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

hahaha, a gdje je odnest na kvalitetno ostrenje u mojim krajevima? To mi je veca nepoznanica. Imam 3 tupa lista koje treba naostrit a nigdje ostraca.
Sto se gore navedene teme tice to je znaci normalno, nema straha za koristit istu?
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

nema slobodno teras kao sto su kolege rekle takva je ona slobodno cepaj
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne mogu da verujem da nema neke firme koja ostri testere u recimo Zagrebu, i da ne prihvataju da im to posaljes kurirskom sluzbom a oni isto tako tebi vrate.
Mada verovatno postoji i neki ostrac u Rijeci.
Evo ga pri vrhu pogodak na googletu na: ostrenje alata rijeka
http://www.wlw.hr/hr/CompaniesByProduct ... ati&page=1
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

lepi777 wrote:hahaha, a gdje je odnest na kvalitetno ostrenje u mojim krajevima? To mi je veca nepoznanica. Imam 3 tupa lista koje treba naostrit a nigdje ostraca.
Sto se gore navedene teme tice to je znaci normalno, nema straha za koristit istu?
U Rijeci imaš oštrača, ja tamo brusio moje, ulica ispod Kaufland-a u onoj dugačkoj zgradi, negdje na polovini zgrade.
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

lepi777 wrote:hahaha, a gdje je odnest na kvalitetno ostrenje u mojim krajevima?
Probaj nazvati "Kordun" u Karlovcu. Kolko znam oni proizvode listove, pa možda rade i usluge brušenja ili barem znaju tko to radi.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Donesi do mene i ja pošaljem svo starom u Ogulin i on to uradi jer on to radi već cca 30 godina i ne samo cirkulare već i tračne pile za brente i ne da se hvalim ali jedan od boljih majstora koji je podučavao majstore i u ovim krajevima.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

Å trki jel stari oštri i uske tračne pile (6mm) i razmeće
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Može i to ALI je malo tanjih živaca pa te stvari jednostavno neće da radi ima ponude od pilara drva ALI neće i neće.Ako nemaš gdje odnjeti u blizini onda bih ti preporučio Kordun u Karlovcu a možeš im poslati i OverseasExprees-om.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Post Reply