lakiranje oplemenjene iverice

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
plakar
Precizni šegrt

lakiranje oplemenjene iverice

Post by plakar »

postovani pozdrav svima imam jedno pitanje u vezi oplemenjene iverice hteo bi da je lakiram da dobije sjaj dali je to moguce i koji lak bih mi odgovarao za to.POZDRAV
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

prvo odmastis da nemas otisaka prsta,zatim plastik prajmer pa lak.

sa srecom!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
plakar
Precizni šegrt

Post by plakar »

jel mogu lak na nitro bazi
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

plakar wrote:jel mogu lak na nitro bazi
mislim da ti najbolje pu laki ili akril nitro nije za to bar po meni
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nikako nitro!!! a ni uljni pogotovo kao ni vodeni :skratta::skratta:

miloscale ti sve reko';)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
plakar
Precizni šegrt

Post by plakar »

HVALA SVIMA NA OGOVORU
shelby
Zarezivač olovaka

Post by shelby »

Izvinjavam se sto dizem temu, ali sam mislio da je najbolje da ovde postavim pitanje :)

Ja imam neki providni akrilni lak u spreju (Renco), htio bih njime da lakiram neku klupicu od oplemenjene iverice, samo da bi dobila sjaj, mislio sam da prvo matiram povrsinu sa smiglom 320 ili 400, i onda lakiram tim sprejem. Hoce li to drzati, posto je neko rekao da treba plastik prajmer?
plakar
Precizni šegrt

Post by plakar »

bez plastik prajmera ne vredi da radis
shelby
Zarezivač olovaka

Post by shelby »

Pa je li on providan ili nije?
Meni je cilj samo da prelakiram bezbojnim, da se vidi dezen iverice, a ne da prefarbam skroz....
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

plastik prajmer je skroz bezbojan rade ljudi i bez njega ali ce sigurno vremenom da se oljusti
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

plastic primer , ali isto tako taj lak u spreju je nužno zlo . Lakirati bolje sa kistom ali sa pravim lakom . Lak iz spreja nije dovoljno tvrd :arg:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
shelby
Zarezivač olovaka

Post by shelby »

Ma znam da nije dovoljno jak, nego mi je ostao skoro citav sprej kad sam radio felge, pa reko da iskoristim za tu klupicu...

A kada bih htio nesto drugo od opl. iverice da tako lakiram, npr. sto za racunar ili za kafu, znaci sa pravim lakom i prajmerom, cime da farbam, cetkom, valjkom? I koja vrsta laka bi bila najbolja, vjerovatno akril? Mislio sam da poliram posle, pa zato pitam...
autokefal
Brzi dodavač alata

Post by autokefal »

Pozdrav svima:) E pa da ne otvaram novu temu, pitao bih- kako da vodenim lakom lakiram bocne strane oplemenjene iverice- od koje je napravljen stari regal u mojoj spavacoj sobi (dug preko3 metra, iz 3 dela,2 dvokrilna plakara a u sredini vitrina). Ja bih prelakirao bocne strane iverice, vrh i dno vrata, kao i horizontalne police koje nisu kantovane vec se vidi gola iverica t.j. presovana piljevina drveta pomesna sa lepkom... Iz tog lepka smrdi formaldehid, i nadam se da bi ovim lakiranjem sprecio da dalje isparava. Samo ne znam da li ce se primiti, sta mislite? Hvala unapred i pozz:)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

a mozda da okantujes :D
autokefal
Brzi dodavač alata

Post by autokefal »

Pa znas kako, akrilni lak i cetku vec imam, i izgleda mi brze, lakse i jeftinije od kantovanja...da li smatras da lakiranje ne bi uspelo?
Post Reply