lakiranje oplemenjene iverice
lakiranje oplemenjene iverice
postovani pozdrav svima imam jedno pitanje u vezi oplemenjene iverice hteo bi da je lakiram da dobije sjaj dali je to moguce i koji lak bih mi odgovarao za to.POZDRAV
Izvinjavam se sto dizem temu, ali sam mislio da je najbolje da ovde postavim pitanje 
Ja imam neki providni akrilni lak u spreju (Renco), htio bih njime da lakiram neku klupicu od oplemenjene iverice, samo da bi dobila sjaj, mislio sam da prvo matiram povrsinu sa smiglom 320 ili 400, i onda lakiram tim sprejem. Hoce li to drzati, posto je neko rekao da treba plastik prajmer?

Ja imam neki providni akrilni lak u spreju (Renco), htio bih njime da lakiram neku klupicu od oplemenjene iverice, samo da bi dobila sjaj, mislio sam da prvo matiram povrsinu sa smiglom 320 ili 400, i onda lakiram tim sprejem. Hoce li to drzati, posto je neko rekao da treba plastik prajmer?
plastic primer , ali isto tako taj lak u spreju je nužno zlo . Lakirati bolje sa kistom ali sa pravim lakom . Lak iz spreja nije dovoljno tvrd :arg:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Ma znam da nije dovoljno jak, nego mi je ostao skoro citav sprej kad sam radio felge, pa reko da iskoristim za tu klupicu...
A kada bih htio nesto drugo od opl. iverice da tako lakiram, npr. sto za racunar ili za kafu, znaci sa pravim lakom i prajmerom, cime da farbam, cetkom, valjkom? I koja vrsta laka bi bila najbolja, vjerovatno akril? Mislio sam da poliram posle, pa zato pitam...
A kada bih htio nesto drugo od opl. iverice da tako lakiram, npr. sto za racunar ili za kafu, znaci sa pravim lakom i prajmerom, cime da farbam, cetkom, valjkom? I koja vrsta laka bi bila najbolja, vjerovatno akril? Mislio sam da poliram posle, pa zato pitam...
Pozdrav svima:) E pa da ne otvaram novu temu, pitao bih- kako da vodenim lakom lakiram bocne strane oplemenjene iverice- od koje je napravljen stari regal u mojoj spavacoj sobi (dug preko3 metra, iz 3 dela,2 dvokrilna plakara a u sredini vitrina). Ja bih prelakirao bocne strane iverice, vrh i dno vrata, kao i horizontalne police koje nisu kantovane vec se vidi gola iverica t.j. presovana piljevina drveta pomesna sa lepkom... Iz tog lepka smrdi formaldehid, i nadam se da bi ovim lakiranjem sprecio da dalje isparava. Samo ne znam da li ce se primiti, sta mislite? Hvala unapred i pozz:)