Dođosmo i do drvenog vozića

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Dođosmo i do drvenog vozića

Post by jolollo »

Duže vreme me prozivaju da napravim drveni vozić, i tek sada sam dobio inspiraciju, t.j. videh na netu nešto slično i oprobah se
Image
Napravili smo još floticu igračaka pride
Bilo jednom, biće opet
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

lep jeste
mala sugestija po meni suviše je tanak dali je stabilan kad se deca igraju sa njime jel ako se vagoni prevrću ?????
za sve je kriv Toma Sojer
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Å irina vizića je oko 6cm. Mogu da ga radim nekih 10% manjeg. Ostavljena je mogućnost da se sa strane postave poluoblice za kazan na lokomotivi i ofarbane lajsne na vagone. U kombinaciji sa raznobojnim krovovima i crnim odžakom napred, može da bude interesantan.
Brzo se pravi, što je najbitnije kod igračaka, malo materijala je potrebno, a vozić od 75cm dužine izmami klincu osmeh.
Poručio sam hegnerovu testericu, pa će mo valjda početi i ozbiljnija sečenja. Ova sadašnja seče max 2cm kako treba, već sa 2.5 cm štuca i preskače, a 5cm samo topolu. Mora da radi pun gas sve vreme, pa prenosni mehanizam prebacuje i štreca. Testerice sa iglicama su problematične da se seku sitnije stvari, jer da bi postavili iglice na krajevima mora da ima širinu, a širina opet smeta da se prave mali lukovi i tako u krug.
Sve u svemu, probe i pokušaji sa običnom spravom, ali sam zadovoljan rezultatom.
Bilo jednom, biće opet
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Kao što obećah, napravio sam i malo manji vozić. Ovaj mi se čak i više sviđa.
Image
Bilo jednom, biće opet
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Fali ti auto-vagon :cool:
Å ala na stranu, sjajne su ti igraške! :tummenupp:
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Super ideje, super igračke. Samo, u navali plastike sa istoka, ko će pobediti? :(
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

metabo wrote:Fali ti auto-vagon :cool:
Ma fali vagon restoran :)
Lako cemo za auto, al sta cemo kad nema piva :)
jolollo
Pred-majstorsko zvanje

Post by jolollo »

Pala je estetska dorada. Uradio sam dva vozića skroz ofarbana, ali me sramota da postavim slike, izgledaju kao loša kineska roba. Ipak je farbanje dva tri detalja dobitna kombinacija.

Image
Bilo jednom, biće opet
Post Reply