Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Duže vreme me prozivaju da napravim drveni vozić, i tek sada sam dobio inspiraciju, t.j. videh na netu nešto slično i oprobah se
Napravili smo još floticu igračaka pride
Å irina vizića je oko 6cm. Mogu da ga radim nekih 10% manjeg. Ostavljena je mogućnost da se sa strane postave poluoblice za kazan na lokomotivi i ofarbane lajsne na vagone. U kombinaciji sa raznobojnim krovovima i crnim odžakom napred, može da bude interesantan.
Brzo se pravi, što je najbitnije kod igračaka, malo materijala je potrebno, a vozić od 75cm dužine izmami klincu osmeh.
Poručio sam hegnerovu testericu, pa će mo valjda početi i ozbiljnija sečenja. Ova sadašnja seče max 2cm kako treba, već sa 2.5 cm štuca i preskače, a 5cm samo topolu. Mora da radi pun gas sve vreme, pa prenosni mehanizam prebacuje i štreca. Testerice sa iglicama su problematične da se seku sitnije stvari, jer da bi postavili iglice na krajevima mora da ima širinu, a širina opet smeta da se prave mali lukovi i tako u krug.
Sve u svemu, probe i pokušaji sa običnom spravom, ali sam zadovoljan rezultatom.
Pala je estetska dorada. Uradio sam dva vozića skroz ofarbana, ali me sramota da postavim slike, izgledaju kao loša kineska roba. Ipak je farbanje dva tri detalja dobitna kombinacija.