Ovako,
Imam problem sa brodskim podom i treba mi vas savet. Premazan je vec vise puta sadolinom i drvo je toliko bilo suvo da je sve to upilo i nije ostala glatka povrsina drveta vec je ono i dalje suvo i nemoguce je odrzavati ga. Vidi se cim se malo nagazi necistom obucom.
E sad recite mi sta dalje. Premazao bih ga lakom....koji lak da uzmem...kazu da se ne slazu svi...neko preporucuje na vodenoj bazi lak....neko neki lak za camce....
Sta vi mislite o svemu tome? ili da ga opet premzem Sadolinom mozda je sad vec natopljen...posto je proslo dva meseca otkako je premazan...
Hvala
Kojim lakom prelakirati brodski koji je vec sandolinom premazan?
Posle mazanja sadolinom drvo uvek ostane "suvo". Sadolin ne pravi debeloslojni premaz kao lak.
Ne znam koji si sadolin koristio, posto mi sve lazure krstimo "sadolin", a njih ima raznih sorti.
Ako je u pitanju obicna lazura (znaci ne lak lazura), sto pretpostavljma zbog onog "ostalo suvo", mozes da ga premazes 2K PU lakom za parket. Ili neki vodenim ali u svakom slucaju lakom za parket. Lak za camce nije pravljen da bi se po njemu gazilo.
Recimo Duginim ili sta vec nadjes. Nakon 2 meseca ne bi trebalo da ima problema. Naravno pretpostavljam da je sve vec pre nanosenja sadolina ismirglano kako treba.
Ako je u pitanju lak lazura, onda bolje prvo smirglanje, pa onda lak za parket.
Ne znam koji si sadolin koristio, posto mi sve lazure krstimo "sadolin", a njih ima raznih sorti.
Ako je u pitanju obicna lazura (znaci ne lak lazura), sto pretpostavljma zbog onog "ostalo suvo", mozes da ga premazes 2K PU lakom za parket. Ili neki vodenim ali u svakom slucaju lakom za parket. Lak za camce nije pravljen da bi se po njemu gazilo.
Recimo Duginim ili sta vec nadjes. Nakon 2 meseca ne bi trebalo da ima problema. Naravno pretpostavljam da je sve vec pre nanosenja sadolina ismirglano kako treba.
Ako je u pitanju lak lazura, onda bolje prvo smirglanje, pa onda lak za parket.