Kojim lakom prelakirati brodski koji je vec sandolinom premazan?

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
klintos
Brzi dodavač alata

Kojim lakom prelakirati brodski koji je vec sandolinom premazan?

Post by klintos »

Ovako,

Imam problem sa brodskim podom i treba mi vas savet. Premazan je vec vise puta sadolinom i drvo je toliko bilo suvo da je sve to upilo i nije ostala glatka povrsina drveta vec je ono i dalje suvo i nemoguce je odrzavati ga. Vidi se cim se malo nagazi necistom obucom.

E sad recite mi sta dalje. Premazao bih ga lakom....koji lak da uzmem...kazu da se ne slazu svi...neko preporucuje na vodenoj bazi lak....neko neki lak za camce....

Sta vi mislite o svemu tome? ili da ga opet premzem Sadolinom mozda je sad vec natopljen...posto je proslo dva meseca otkako je premazan...

Hvala
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Posle mazanja sadolinom drvo uvek ostane "suvo". Sadolin ne pravi debeloslojni premaz kao lak.
Ne znam koji si sadolin koristio, posto mi sve lazure krstimo "sadolin", a njih ima raznih sorti.
Ako je u pitanju obicna lazura (znaci ne lak lazura), sto pretpostavljma zbog onog "ostalo suvo", mozes da ga premazes 2K PU lakom za parket. Ili neki vodenim ali u svakom slucaju lakom za parket. Lak za camce nije pravljen da bi se po njemu gazilo.

Recimo Duginim ili sta vec nadjes. Nakon 2 meseca ne bi trebalo da ima problema. Naravno pretpostavljam da je sve vec pre nanosenja sadolina ismirglano kako treba.

Ako je u pitanju lak lazura, onda bolje prvo smirglanje, pa onda lak za parket.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

A ako je čamovina upitanju i ako je loša meka bolje je uopšte nemazati lakom ! Nikad neće biti kao parket
Last edited by MapleMan on 11 Jul 2011 06:56, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Profesor ti je odgovorio, lak za parket.To je vec provereno resenje.
klintos
Brzi dodavač alata

Post by klintos »

Evo nasao sam kutiju

U pitanju je lak lazura Nevena color Leskovac...

prethodno smo dobro isshmirglali naravno ...

znaci mora smirglanje pnovo ??? :[
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Imas sve sanse da ti se taj sloj koji je na povrsini ostavila lak lazura "posvadja" sa novim lakom.
Lak lazura je tipicno na uljanoj bazi (koliko vidim takva je i ova nevenina), a rastvaraci u lakovima za parket se bas ne vole sa njom.
klintos
Brzi dodavač alata

Post by klintos »

u toj radnji mi je preporucio nekakav lak na vodenoj bazi?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vodeni moze da ide direktno preko ovoga (malo osmirglas finijom smirglom cisto da skines prljavstinu).

Neces dobiti sjaj kakav ima PU, i vodeni obicno ima manju tvrdocu (citaj: trajace krace).
Sa druge strane, daleko je ugodniji za rad (ne smrdi ko zlo).
klintos
Brzi dodavač alata

Post by klintos »

hvala

cak bih i vise voleo da mi ne bude sjajan vec mat ...samo da mi bude ok za odrzavanje
Post Reply