STOLARIJA I DUBOREZI BRACO BIJELJINA

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Nexent wrote:Zasto nisi koristio PU lakove u visokom sjaju.
Oni su jaci od nitro i daju vecu dubinu i mogu takodje da se poliraju,i sto je najvaznije ne bi morao da nanosis 10 slojeva.
Pa koristio sam PU sa full sjajom-zar se ne vidi na slikama. A nanosio sam puno slojeva i šmirglao da ubijem drvene pore,linije i brazde...da dobijem glatku površinu kao staklo... (kolko je moguće)
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Slavkoooooo wrote:Ajde napisi roman o airbrush molim te :) ja sam inace farbar (mlad perspektivan ucim od oca zanat) ali on ne radi airbrush, a ja sam fasciniran tim pa me svaka sitnica interesuje :)
Tako treba sinovče-zanat se krade (čuo sam to od svog pok.starog)Evo da vidiš garnituru mojih BRUSHeva....ne mogu pisati romane -nego otidji na :

http://forum.bjbikers.com/index.php?/to ... -bjeljina/

http://www.motori.hr/forum/index.php/to ... 626.0.html

Pa vidi kako to izgleda:tummenupp:

Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

jako lepo :tummenupp:
samo napred!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

singer wrote:jako lepo :tummenupp:
samo napred!!!
:/ Par slika CNC by hand

Image

Image
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Stolčić "za kafu" u lovačkom fazonu sa duborezima . Mufloni se bore na proplanku...:/ Debelo staklo ide gore...

Image

Image

Image

Image

Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

eh jasen jasen :)
vidi se da nisi gubio vreme u zivotu na raznorazne gluposti a to je veoma pohvalno.:tummenupp:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

lepo urađeno sve svaka čast
za sve je kriv Toma Sojer
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

ja sam odusevljen, jel sve ove stvari sa airbrush radis free hand ili kako vec? postoje normalno snimci na youtube o radu ali vise volim da cujem iz 1 ruke sta i kako :)

P.S. normalno da se krade mada sam izgubio kile i kile zivaca dok mi nije sve otkrio, nije hteo od jednom nego kako sta usavrsim tek mi onda pokaze nesto novo cale ko cale :)
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Bravo majstore!:tummenupp:
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Slavkoooooo wrote:ja sam odusevljen, jel sve ove stvari sa airbrush radis free hand ili kako vec? postoje normalno snimci na youtube o radu ali vise volim da cujem iz 1 ruke sta i kako :)

P.S. normalno da se krade mada sam izgubio kile i kile zivaca dok mi nije sve otkrio, nije hteo od jednom nego kako sta usavrsim tek mi onda pokaze nesto novo cale ko cale :)
Znači uči te "na slamčicu" da bolje upamtiš :/ ... Airbrush se radi kombinacijom FH i šablona.Ovisi od toga šta slikaš,ako su oštre ivice sa linijom razgraničenja onda koristiš šablone i trake...i obratno za FH. Meni je trebalo 7g da postignem ono što si video na forumu.Strašno teška tehnika-a broj ljudi koji se bave time je na prste da prebrojš u celoj EX YU..uglavnom se znamo preko foruma :tummenupp: gde razmenjujemo iskustva i radove kao i ovde na ovom forumu...
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Damir 66 wrote:Bravo majstore!:tummenupp:
:tummenupp: još koja fotka...

Image

Image

Image

Image
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

Čest motiv koji koristim za lovačke duboreze... :oskyldig:

Image

Image

Image

Image
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Braco sta ce biti sa toliko debelim slojem PU laka na komodi koju si lakirao u 10 slojeva posle izvesnog vremena na primer 2-3 godine imas li iskustva sa time jesi li jos negde tako radio a sto se tice radova svaka cast odlicni su pozdrav Radenko :hurra: :hurra: :hurra:
smirglaj nikad dosta
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

:forvonad: negde sam furao
Last edited by braco1 on 09 May 2011 22:09, edited 1 time in total.
braco1
Precizni šegrt

Post by braco1 »

braco1 wrote::forvonad: negde sam furao
Radenko-nemam pojma šta će biti za par godina ?? Znam da je daska bila suva još pre 10g :P -a pošto sam radio meni ne osećam se odgovornim ;) nema ko da se žali.hehe. Takve mušterije nam trebaju-koje se neće žaliti :D
Post Reply