Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Nexent wrote:Zasto nisi koristio PU lakove u visokom sjaju.
Oni su jaci od nitro i daju vecu dubinu i mogu takodje da se poliraju,i sto je najvaznije ne bi morao da nanosis 10 slojeva.
Pa koristio sam PU sa full sjajom-zar se ne vidi na slikama. A nanosio sam puno slojeva i šmirglao da ubijem drvene pore,linije i brazde...da dobijem glatku površinu kao staklo... (kolko je moguće)
Slavkoooooo wrote:Ajde napisi roman o airbrush molim te ja sam inace farbar (mlad perspektivan ucim od oca zanat) ali on ne radi airbrush, a ja sam fasciniran tim pa me svaka sitnica interesuje
Tako treba sinovče-zanat se krade (čuo sam to od svog pok.starog)Evo da vidiš garnituru mojih BRUSHeva....ne mogu pisati romane -nego otidji na :
ja sam odusevljen, jel sve ove stvari sa airbrush radis free hand ili kako vec? postoje normalno snimci na youtube o radu ali vise volim da cujem iz 1 ruke sta i kako
P.S. normalno da se krade mada sam izgubio kile i kile zivaca dok mi nije sve otkrio, nije hteo od jednom nego kako sta usavrsim tek mi onda pokaze nesto novo cale ko cale
Slavkoooooo wrote:ja sam odusevljen, jel sve ove stvari sa airbrush radis free hand ili kako vec? postoje normalno snimci na youtube o radu ali vise volim da cujem iz 1 ruke sta i kako
P.S. normalno da se krade mada sam izgubio kile i kile zivaca dok mi nije sve otkrio, nije hteo od jednom nego kako sta usavrsim tek mi onda pokaze nesto novo cale ko cale
Znači uči te "na slamčicu" da bolje upamtiš ... Airbrush se radi kombinacijom FH i šablona.Ovisi od toga šta slikaš,ako su oštre ivice sa linijom razgraničenja onda koristiš šablone i trake...i obratno za FH. Meni je trebalo 7g da postignem ono što si video na forumu.Strašno teška tehnika-a broj ljudi koji se bave time je na prste da prebrojš u celoj EX YU..uglavnom se znamo preko foruma :tummenupp: gde razmenjujemo iskustva i radove kao i ovde na ovom forumu...
Braco sta ce biti sa toliko debelim slojem PU laka na komodi koju si lakirao u 10 slojeva posle izvesnog vremena na primer 2-3 godine imas li iskustva sa time jesi li jos negde tako radio a sto se tice radova svaka cast odlicni su pozdrav Radenko :hurra: :hurra: :hurra:
Radenko-nemam pojma šta će biti za par godina ?? Znam da je daska bila suva još pre 10g -a pošto sam radio meni ne osećam se odgovornim nema ko da se žali.hehe. Takve mušterije nam trebaju-koje se neće žaliti