Hrastova vrata ....

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

ove i sve druge uklade na vratima radim debljine 2 cm ...falc u koji ulazi uklada je 9 mm :)
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
shef
Samostalni majstor

Post by shef »

Sasa wrote:Tishler jel moguce da je samo 2 cm ova uklada?
eeeeeee moj drug da ti je vidjet šta je sve u bosanca moguće.......
Jezik kosti nema, ali kosti lomi
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

shef wrote:eeeeeee moj drug da ti je vidjet šta je sve u bosanca moguće.......
sve osim drvene peci :)

vrata postavljena ....

ImageImage

ImageImage

ImageImage

sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Може и дрвена пећ
Али је за једнократну употребу
Дођох, видех, побледех
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

sloba10 wrote:Може и дрвена пећ
Али је за једнократну употребу
:tummenupp:

drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Pozdrav Tishler, interesuje me kako pricvrstis sablon za obradak kada obradjujes elemnte za vrata koji su krivolinijski. Negde sam procitao da to rade dupleks trakom koja je lepljiva sa obe strane ali mislim da je to slab spoj i da moze doci do pomeranja.
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

lepo odrađeno sve extra

ps. jes da nevolijem one svetlarnike gore nisu mi estetski lepi ali znam da nije do majstora nego do mujšterije i prethodnih vrata koja su tu stajala
za sve je kriv Toma Sojer
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

drvodeljac wrote:Pozdrav Tishler, interesuje me kako pricvrstis sablon za obradak kada obradjujes elemnte za vrata koji su krivolinijski. Negde sam procitao da to rade dupleks trakom koja je lepljiva sa obe strane ali mislim da je to slab spoj i da moze doci do pomeranja.
Zavisi od trake :)
Koristio sam tesinu za podne obloge, i isto njihovu "univerzal" i obe su jake ko djavo. Drzace sablon bez problema. Par puta sam njome lepio poliamid (masinsku plastiku) za "diht glodalicom" i obradjivao je, a jednom sam cak tako brusio i metalnu plocu. Kad zalepi komad na ultraplast, ozbiljan je problem posle ga odlepiti.

Jedino moras lepo da otprasis i sablon i komad koji obradjujes, posto preko prasine nece da uhvati.
Slavkoooooo
Precizni šegrt

Post by Slavkoooooo »

Prelepa vrata svaka cast.

Ovo je milina farbati, da izvinete pun mi k******* vise kraft mastera, svi kupuju njega pa onda od mene ocekuju da ja farbanjem napravim hrastova.......
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

drvodeljac wrote:Pozdrav Tishler, interesuje me kako pricvrstis sablon za obradak kada obradjujes elemnte za vrata koji su krivolinijski. Negde sam procitao da to rade dupleks trakom koja je lepljiva sa obe strane ali mislim da je to slab spoj i da moze doci do pomeranja.
Vise vjerujem sa dva sarafa nego u bilo kakvu traku samo sto ostaju rupe od sarafa koje se poslije vide. :)

Ja sablonom obiljezim pa kruzim na bansjeku zatim vise operacija na frezeru oslonjajuci komad na lezaj.
Ako radim sve iz jednog poteza (sa tri glodala) dolazi do cijepanja na dijelu kad glodala izlaze na ravni dio (radi se o srednjem krivolinijskom elementu ovih vrata) zbog toga radim sa 3 operacije jer ako dodje do cijepanja moram da radim ponovo ili jos gore da nastradam .E sad mozda mi frezer ne valja (spora brzina )ili glodala a mozda i previse materijala skida pa dolazi do cijepanja ..uglavnom ja ovako radim.

A taj sablon kojim sam sve to probo je slican ovom za fronte kuhinja sa sarafima koji stezu element vrata za sablon samo sto su pozicije tih sarafa bile drugacije i ti sarafi su mogli da se pomjeraju jedan prema drugom u zavisnosti kojih je dimenzija elemnt za vrata ...nemam ga vise jer mi ne treba .Ovaj sablon nije tesko napravit pa ...

Image[/IMG]

Image[/IMG]

Image[/IMG]

tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

peradetlic wrote:lepo odrađeno sve extra

ps. jes da nevolijem one svetlarnike gore nisu mi estetski lepi ali znam da nije do majstora nego do mujšterije i prethodnih vrata koja su tu stajala
i meni se to na svidja a jos gore sto je tesko dogovorit cijenu tog svjetlarnika jer svi kazu "bolan, to ti je komadic stakla i malo drveta"... :/

tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Slavkoooooo wrote:Prelepa vrata svaka cast.

Ovo je milina farbati, da izvinete pun mi k******* vise kraft mastera,
Hvala ! mozda je milina farbat al zato kraft master cuva ledja :D:)

drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Hvala Tishler, i ja sam napravio nesto slicno i islo je dobro. Nemam poverenja u ove trake, mada se njima brze radi , ali je ovako puno sigurnije.Koliko obrtaja imas na frezeru kada radis sa ovim vecim glodalima za vrata profil-kotraprofil.
Last edited by drvodeljac on 14 Mar 2011 07:04, edited 1 time in total.
Post Reply