Hrastova vrata ....
- drvodeljac
- Majstor početnik
- peradetlic
- Majstor majstora
Zavisi od trakedrvodeljac wrote:Pozdrav Tishler, interesuje me kako pricvrstis sablon za obradak kada obradjujes elemnte za vrata koji su krivolinijski. Negde sam procitao da to rade dupleks trakom koja je lepljiva sa obe strane ali mislim da je to slab spoj i da moze doci do pomeranja.

Koristio sam tesinu za podne obloge, i isto njihovu "univerzal" i obe su jake ko djavo. Drzace sablon bez problema. Par puta sam njome lepio poliamid (masinsku plastiku) za "diht glodalicom" i obradjivao je, a jednom sam cak tako brusio i metalnu plocu. Kad zalepi komad na ultraplast, ozbiljan je problem posle ga odlepiti.
Jedino moras lepo da otprasis i sablon i komad koji obradjujes, posto preko prasine nece da uhvati.
- Slavkoooooo
- Precizni šegrt
Vise vjerujem sa dva sarafa nego u bilo kakvu traku samo sto ostaju rupe od sarafa koje se poslije vide.drvodeljac wrote:Pozdrav Tishler, interesuje me kako pricvrstis sablon za obradak kada obradjujes elemnte za vrata koji su krivolinijski. Negde sam procitao da to rade dupleks trakom koja je lepljiva sa obe strane ali mislim da je to slab spoj i da moze doci do pomeranja.

Ja sablonom obiljezim pa kruzim na bansjeku zatim vise operacija na frezeru oslonjajuci komad na lezaj.
Ako radim sve iz jednog poteza (sa tri glodala) dolazi do cijepanja na dijelu kad glodala izlaze na ravni dio (radi se o srednjem krivolinijskom elementu ovih vrata) zbog toga radim sa 3 operacije jer ako dodje do cijepanja moram da radim ponovo ili jos gore da nastradam .E sad mozda mi frezer ne valja (spora brzina )ili glodala a mozda i previse materijala skida pa dolazi do cijepanja ..uglavnom ja ovako radim.
A taj sablon kojim sam sve to probo je slican ovom za fronte kuhinja sa sarafima koji stezu element vrata za sablon samo sto su pozicije tih sarafa bile drugacije i ti sarafi su mogli da se pomjeraju jedan prema drugom u zavisnosti kojih je dimenzija elemnt za vrata ...nemam ga vise jer mi ne treba .Ovaj sablon nije tesko napravit pa ...

i meni se to na svidja a jos gore sto je tesko dogovorit cijenu tog svjetlarnika jer svi kazu "bolan, to ti je komadic stakla i malo drveta"...peradetlic wrote:lepo odrađeno sve extra
ps. jes da nevolijem one svetlarnike gore nisu mi estetski lepi ali znam da nije do majstora nego do mujšterije i prethodnih vrata koja su tu stajala

- drvodeljac
- Majstor početnik
Hvala Tishler, i ja sam napravio nesto slicno i islo je dobro. Nemam poverenja u ove trake, mada se njima brze radi , ali je ovako puno sigurnije.Koliko obrtaja imas na frezeru kada radis sa ovim vecim glodalima za vrata profil-kotraprofil.
Last edited by drvodeljac on 14 Mar 2011 07:04, edited 1 time in total.