velja wrote:Mislim da su cene u celoj Evropi ujednacene. Cak sam i cuo da predstavnici makite idu po radnjama i proveravaju.
To je chitava istina cene su svuda iste i to ne samo za Makitu nego i za bosch i skill i dewalt itd.Svi proizvodjachi daju njihovim dilerima procenat i to je to jedina nazovimo marka kod koje to ne vazi je Einhell i alati slichne cene i kvaliteta.
Čuo sam da je u Galebu-u Å apcu plavi bosh neka promo verzija velike/male brusilice u kompletu 12000 din a u ostalim radnjama u drugim gradovima sam proverio taj komplet košta 15000 din. Nimalo naivno 3000 din. pogotovo što se radi o bosh-u!tako da bih rekao da cene... baš i nisu svuda iste!
zole wrote:Čuo sam da je u Galebu-u Å apcu plavi bosh neka promo verzija velike/male brusilice u kompletu 12000 din a u ostalim radnjama u drugim gradovima sam proverio taj komplet košta 15000 din. Nimalo naivno 3000 din. pogotovo što se radi o bosh-u!tako da bih rekao da cene... baš i nisu svuda iste!
Prodavac ce uvek da ti da popuet ako uzimash vishe stvari.U dabs alatima u Beogradu prshle godine ja i kum smo za makitinu shlajfericu na poklon dobili skill aku bushilicu.
Provereno znam da se u crnoj gori prodaju na akcijama modeli od 75 do 120 eura ,kod nas u novom sadu to je nemoguce .cene su u radnjama.u crnoj gori se radnja zove okov.
Danas došoh do saznanja od starog i iskusnog servisera el.alata da stvarno Makita vrijedi i da je još ona jedina koja svoje alate i djelove sama proizvodi a sve ostalo da je iz Kine.Za DeWALT govori da su im pneumatski čekići ok a drugo je klasu niže od Makite kao i svi ostali šta znači kupujte Makitu a pogotovo mi je naglasio frezere(glodalice).
Za cekice mogu da potvrdim da su odlicni. Imam jedan relativno mali (2400) vec nekih 7-8 godina. Sta je sve odradio i izdrzao... (provlacenje racunarske kablaze je gradjevinski posao). Recimo rupa 25mm dubine 50cm kroz betonsku gredu. Traje, al je uradi (doduse i burgija je bila bas dobra ona sa dodatnim secivima na obodu vrha).