Stolarski sto

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
kemmon
Šegrt

Stolarski sto

Post by kemmon »

Poštovani
Prva stvar koju sam mislio napraviti u mojoj novoj maloj hobi radioni trebao je biti nekakav stolarski radni sto. Sa neta poskidao masu planova i projekata i psihićki se pripremao za start kad ono...
Danas slučajno naletih na jedan koji se prodaje ( ćini mi se )
relativno niskoj cijeni od nekih 100 E.
Kontam da kupim sav materijal neobrađen + stege izašlo bi me više a kamoli rad.
Protiv rada i zanimacije nemam ništa ali... ne ispušta mi se ova kupovina.
Eto volio bih znati i vaše uvaženo mišljenje i procjenu za ovako nešto.

Image
Image
Image
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Ima kod na za 95€ i to upravo takav, Novi Sad Wobyhaus.
Last edited by spock on 24 Feb 2011 00:31, edited 1 time in total.
kemmon
Šegrt

Post by kemmon »

Da li si možda mislio na ovaj koji je slijedećih dimenzija 1370 x 500 x 860 mm.

Image

Ovaj kojem sam ja mušterija je 1900 x 600 x 820 mm. I nekako mi brate izgleda puno masivnije i jaće nego ovaj iz wobyhausa, tako da bih se barem prema slikama (jer ni ovaj "svoj" nisam vidio uživo) radije odlućio za nj.
U svakom slućaju hvala ti puno.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Meni deluje kao jako pristojna cena.
Pravljenje stolarske tezge uopste nije naivno prvenstveno zbog nabavke materijala (stege da nadjes ima da rodis mecku, ili da juris da ti neko pravi).
ikim
Majstor početnik

Post by ikim »

Ne radi se o istim stolovima i cena je stvarno O.K.
era
Majstor početnik

Post by era »

Ja sam nasledio pradedinu, i nisam imao potrebu da kupujem, ali ovo deluje pristojno za tu cenu, još ako je u"komšiluku" pa nemoraš da misliš o prevozu, neispuštaj to, jer ćeš samo za stege da platiš više od pola te cene, a gde je ostalo, a i vreme kojetreba da se napravi tezga.
Moja preporuka, samo napred.
Last edited by era on 24 Feb 2011 09:10, edited 1 time in total.
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

kupuj to odma nije skupo ni u kom slučaju

ovdene kod nas traže i po 300e misle kad imaš stolarski sto 100% si stolar

a solidan je sto kupuj to dok nije neko drugi kupio
za sve je kriv Toma Sojer
spock
Pred-majstorsko zvanje

Post by spock »

Pero, pa ja sam rekao da je u Novom Sadu ovaj po 95€ (9670RSD). Inače prošle godine u ovo vreme je bio 12500RSD ili prereačunato 140€.
A imam i ja od čukundede stolarsku tezgu, ali kod oca u Hrvatskoj.
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

nije skup u svakom slučaju ne vredi se zezati praviti
a ovde kod nas ljudi nenormalni misle vredi to 300e zato što njihov deda na tome radio

voleo bi da ga imam ali nemam ga gde staviti tako za sad ništa od njega otom potom jednog dana
za sve je kriv Toma Sojer
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

To ti uopće nije velika cijena,dok kupiš materijal i obradiš ga kod nekoga ako nemaš mašine tu će ti otići te pare a kako si i sam rekao stege i ostalo nerazmišljaj se previše nego uzmi.
Čovijek sniva a Bog realizira!
kemmon
Šegrt

Post by kemmon »

Hvala Vam svima
Na taj sam naćin nekako i ja razmišljao a Vi ste me dodatno motivisali, tako da aBd najdalje za vikend završavam transakciju jer valja mi još naći vremena da trknem do Doboja a to je na pola puta. Tako sam dogovorio sa vlasnikom.
Veliko hvala još jednom
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Nije sve u lovi. Veliko je zadovoljstvo kad čovjek nešto sam napravi, makar bilo i skuplje.
Nekad su stolarski naučnici sami izrađivali alat, dok su pekli zanat kod majstora da bi se poslije mogli osamostaliti.No došla su neka druga vremena gdje je lova najbitnija.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

kemmon wrote:Hvala Vam svima
Na taj sam naćin nekako i ja razmišljao a Vi ste me dodatno motivisali, tako da aBd najdalje za vikend završavam transakciju jer valja mi još naći vremena da trknem do Doboja a to je na pola puta. Tako sam dogovorio sa vlasnikom.
Veliko hvala još jednom
:hurra: ako treba neka pomoc ..tu sam :tummenupp:
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Damir 66 wrote:Nije sve u lovi. Veliko je zadovoljstvo kad čovjek nešto sam napravi, makar bilo i skuplje.
Nekad su stolarski naučnici sami izrađivali alat, dok su pekli zanat kod majstora da bi se poslije mogli osamostaliti.No došla su neka druga vremena gdje je lova najbitnija.
Potpuno se slazem sa tobom, caik spadam u one koji mnogo vise vole da nesto naprave nego da kupe (kad bi moglo, ja bi i zenu sebi novu napravio, cisto da ispravim neke greske u projektovanju na ovoj tekucoj :), samo da me ne navata da ovo pisem :)).

Na zalost, na ovim prostorima se suocavamo sa nekim sasvim desetim problemima, od kojih ti jednostavno pripadne muka, i pitas se "i di sam i krenuo da se zanimam sa ovim..."

Probaj da nabavis iole pristojan mehanizam za stegu u Sr, Hr, DG, BiH, Mk... cvrc... jednostavno nema da se kupi. Nije pitanje cene. Nema!
Ostaje ti da uvezes. A onda tek dolazi prava muka. Samo pitanje da li imas srece, inace moze da te zapadne: spediter, carina, PDv, zasto si ti to kupio, kako da posaljes pare (jednostavna uplata na racun u inostranstvu ovde zahteva dokumentaciju ko da kupujes interkontinentalni balisticki projektil, ne znam za Hr, la u Sr je tako).

Evo tri dana trazim nesto mnogo jednostavnije: hladno valjani flah (pravougaoni celik), i nema sanse da ga nadjem u bilo kojoj varijanti. Toplo valjanog naravno ima, al on nije ono sto mi treba. Ne ne trebaju mi 32 vagona, treba mi jedno pola metra dimenzije 30X4mm! Cak ne pravim pitanje ni da bude neki poseban celik, mada se uopste ne bi ljutio da mogu da biram, A sto je najsasavije verovatno bi 30 vagona tog istog nasao bez nekih problema :(

Idemo dalje: dobra, kvalitetna daska dovoljne debljine, lepo osusena. Hmmmm. Ajde i da nadjes nekako dovoljno debelu dasku (sto uopste nije tako jednostavan problem), al sad jos treba ili da verujes "na rec" da je osusena kako treba, a ne da je na njoj "juce pevao vrabac", ili da imam vlagomer.

I onda jednostavno izgubis volju (ja sam valjda blesav ili mazohista, pa nisam jos :), al me sve ovo sto sam naveo ozbiljno nervira)
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Ne moze biti skuplje kad covek sam sebi napravi.Malo cevi, malo navojne sipke, koja matica, malo bukove daske i
eto stolarske tezge.To govorim iz licnog iskustva.Iako imam veliku tezgu, napravio sam i jednu manju od
1,30m.
Sto Damir kaze, zadovoljstvo izrade se ne moze platiti.Onaj ko je pravio stolarsku tezgu to dobro zna.
A i jeftinije je, a time ujedno stice i neka znanja.
Post Reply