Damir 66 wrote:Nije sve u lovi. Veliko je zadovoljstvo kad čovjek nešto sam napravi, makar bilo i skuplje.
Nekad su stolarski naučnici sami izrađivali alat, dok su pekli zanat kod majstora da bi se poslije mogli osamostaliti.No došla su neka druga vremena gdje je lova najbitnija.
Potpuno se slazem sa tobom, caik spadam u one koji mnogo vise vole da nesto naprave nego da kupe (kad bi moglo, ja bi i zenu sebi novu napravio, cisto da ispravim neke greske u projektovanju na ovoj tekucoj

, samo da me ne navata da ovo pisem

).
Na zalost, na ovim prostorima se suocavamo sa nekim sasvim desetim problemima, od kojih ti jednostavno pripadne muka, i pitas se "i di sam i krenuo da se zanimam sa ovim..."
Probaj da nabavis iole pristojan mehanizam za stegu u Sr, Hr, DG, BiH, Mk... cvrc... jednostavno nema da se kupi. Nije pitanje cene. Nema!
Ostaje ti da uvezes. A onda tek dolazi prava muka. Samo pitanje da li imas srece, inace moze da te zapadne: spediter, carina, PDv, zasto si ti to kupio, kako da posaljes pare (jednostavna uplata na racun u inostranstvu ovde zahteva dokumentaciju ko da kupujes interkontinentalni balisticki projektil, ne znam za Hr, la u Sr je tako).
Evo tri dana trazim nesto mnogo jednostavnije: hladno valjani flah (pravougaoni celik), i nema sanse da ga nadjem u bilo kojoj varijanti. Toplo valjanog naravno ima, al on nije ono sto mi treba. Ne ne trebaju mi 32 vagona, treba mi jedno pola metra dimenzije 30X4mm! Cak ne pravim pitanje ni da bude neki poseban celik, mada se uopste ne bi ljutio da mogu da biram, A sto je najsasavije verovatno bi 30 vagona tog istog nasao bez nekih problema
Idemo dalje: dobra, kvalitetna daska dovoljne debljine, lepo osusena. Hmmmm. Ajde i da nadjes nekako dovoljno debelu dasku (sto uopste nije tako jednostavan problem), al sad jos treba ili da verujes "na rec" da je osusena kako treba, a ne da je na njoj "juce pevao vrabac", ili da imam vlagomer.
I onda jednostavno izgubis volju (ja sam valjda blesav ili mazohista, pa nisam jos

, al me sve ovo sto sam naveo ozbiljno nervira)