Strug za metal
cek jel nemoze da uzme jaci motor i sa vecim brojem obrtaja?:rolleyes:metabo wrote:Nabaviće on još jedan mali strug. Å ta mu teško.Max brzina od 300 obrtaja je prilicno niska. Vidim da je glava "kabasta" ali to ne znaci da na njemu neces raditi i sitne komade za koje trebaju brzine od 500 do 1000 rpm.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
pretpostavljam da je motor na strugu spori ili srednji(900 ili 1400)pa nek metne 2880 pa ce biti munja(naravno iste snage ili vece)nema sta da izgubi(najjeftinija investicija(samo zamena motora).mbole wrote:Snaga motora je sasvim dovoljna, ali je tih 300 obrtaja jako malo.
Mozda jos nije pronasao kako da ukljuci veci

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Daj te bre ljudi pa ja sam čistio kasarnu Diogen ratne mornarice na limanu u vreme bombardovanja i gledo kako prvo oficiri beže kad zazviždi sirena i setio se svog pokojnog ujaka koji mi je reko oficiri prvi beže sine čuvaj sebe ( Pa vido i to čudo
) ....... Strug od 25 metara ( dvadesetipet metara da neko nepomisli da se zezam ) smo odvajali od poda iz hangara !!!! i još jedno 10-tak srednjih i manjih nisam hteo da se umešam pre neki dan oko tih ploča _HS (HARD STEAL) one podupiru neke ploče , ali se sećam da sam i to skupljo čoveka napadate oko starog struga !!! Takav je i nema menjanja u njemu motora sigurno da je to moglo nebih ga ni taj njemu prodo !!! pustite se titove rabote ljudi Koji vam je !!
:/ Vi ste stolari a ne čekićari Bree 

Last edited by MapleMan on 17 May 2010 21:04, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
Subotom Bubanj potok, nedeljom novosadski najlon.
Van toga, zovni ove iz Aleksinca (Alco), koliko znam salju.
Ja sam uzimao neke ureznice kod jedne firme ovde u BG i znam da drze kompletan program PP Korun - nosaci za karbidne plocice (ne secam se napamet imena, al mogu da nadjem koja je), samo oni imaju jedino veleprodaju, pa bi morao da kupujes preko neke firme, a i cene nisu bas "slatke" (doduse ti nosaci nigde nisu jeftini).
Koliko ti je prihvat noza na ovome? 16mm?
Van toga, zovni ove iz Aleksinca (Alco), koliko znam salju.
Ja sam uzimao neke ureznice kod jedne firme ovde u BG i znam da drze kompletan program PP Korun - nosaci za karbidne plocice (ne secam se napamet imena, al mogu da nadjem koja je), samo oni imaju jedino veleprodaju, pa bi morao da kupujes preko neke firme, a i cene nisu bas "slatke" (doduse ti nosaci nigde nisu jeftini).
Koliko ti je prihvat noza na ovome? 16mm?
Izmerio sam postolje nosača noža, i od vrha do dna ima oko 55 mm, pretpostavljam da je visina noža koja može da se koristi oko 25 mm. Inače, nosač noževa je pravljen, nije originalan.
Danas sam završio prihvat za futer za burgije, koji već treći dan grebem. Ispao je ok, i sasvim sam zadovoljan. Naravno, nije ispao sjajno jerbo nemam noževe koji su mi trebali, već sam morao da improvizujem.
Danas sam završio prihvat za futer za burgije, koji već treći dan grebem. Ispao je ok, i sasvim sam zadovoljan. Naravno, nije ispao sjajno jerbo nemam noževe koji su mi trebali, već sam morao da improvizujem.