Hrastova kuhinja.

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
artwood
Šegrt

Post by artwood »

Svaka cast. U vezi patiniranja i rezbarije ako tinesto zreba samo pitaj, ako znam pomoci cu.
Stvarno majstorski radovi, nema sta.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ni si odgovorio Singeru od cega si napravio stranice ledja i pregrade? Takodje me interesuje koliko treba dasaka za takav rad (u m3)?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

400eura???!!!za to(sve od hrasta),pa to je dzabalesku.odakle si?
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Ceo plakar za 400e ili kvadratni metar?
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

lepo svaka čast meni se sviđa i kuhinja
za sve je kriv Toma Sojer
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Cijeli plakar je od hrasta a leda su od mdf ...blizu 20 kvadrata daske mi je trebalo za izradu istog....iz Tuzle sam i cijene su malo manje nego kod vas, kubik hrastove daske platim 250 eura e sad tu dasku kod nas stavljaju kao I klasa a oznacavaju je kao ČPČ (cista polucista)Da je jeftin i nije ..jaka je i konkurencijaInace u zadnje vrijeme uzimam gotove ploce (10 eura po kvadratu) od kojih radim korpuse pa dobijem na vremenu

Image

Image

Image

Image

Image
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Daj mi neku adresu tih sto prodaju taj hrast CPC za 250E/m3, ja ga placam 1170!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Nije problem sasa reci kolicinu i ja cu ti obezbijedit ..ima njih i kod nas koji traze i 1000 eura al jos nisam ni pogledo tu daskuniti imam namjeru ja ustvari odem na brentu i platim 200 eura ..prevezem kod komsije u susaru i dam za susenje 50 stim sto uvijek uzimam najmenje 5 kubika to je i uslov koji mi postavljaju...

Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Sto se mene tice, odgovara mi i u trupcima ali do fi600 maksimum. Kod nas nema kvalitetnog hrasta, a ovi sto uvoze Slavonski hrast prodaju ga 1000E+17%PDV!!!
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Vjeruj mi Sasa kod nas je to malo drugacije ..sve je to na "divlje " mogu se i potrebni papiri sredit juce mi je dolazio jedan koji mi nudi 12 m3 po 300 e za 1 m3 susena je prirodno 8 godina kakva je ne znam..odbio sam ga rekavsi da je skupa.. danas zove i nudi za 250 i da mu radim kuhinju ..kriza narod treba pare

Za trupce ne znam raspitat cu se ...

prosle godine brenta koja udaljena nekih 7 km od mene rezala je crni bor za Crnu Goru ....znam samo da su bile ogromne kolicine

velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ploce za 10evra su vrlo jeftine. Ovde, u Srbiji je univer toliko. Sa tom cenok hrasta isplati se drvo ali koliko te kosta lakiranje?
Nemoj pogresno da me shvatis, ali situacija u koju je doveden stolarski posao je stravicna. Ne samo u Bosni i Crnoj Gori nego u celom regionu.
A da, Sad sam se setio: ČPČ je kategorija za četinare. Mnogi koriste taj termin. Kad sam ga prvi put čuo nisam ynao sta tačno ynači to čista-poličista pa sam se raspitivao i niko nije znao da mi objasni tacno. Tek godinama posle toga sam nasao kategorizciju u nekoj literaturi za zagrebačkog sveučilišta.
Last edited by velja on 18 Mar 2010 07:08, edited 1 time in total.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pa kazi i nama sta znaci :)
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

:)
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Lakaovi su 3-6eura zavisno od procenta sjaja da li je mat, temelj ...
CPC jeste nekad bila kategorija za bor,smreku jelu...al danas taj termin pojedinci upotrebljavaju i za lipu ...ustvari ako je paleta od recimo 5 ili 10 m3 oznacena kao cpc ,tu nema biranja ,ovu dasku hocu ovu necu kupujes redom pa kakva je takva je Jeste ovdje jeftinije drvo al su zato i plakari kuhinje i komode jeftinije....

Slazem se da se stolari nalaze u "stravicnoj" situaciji i svima koji hoce da se bave profesionalno ovim poslom neka doooobro razmisle.
Evo jos malo hrasta.

Image

Image

Image

Image

Post Reply