Hrastova kuhinja.
- peradetlic
- Majstor majstora
Cijeli plakar je od hrasta a leda su od mdf ...blizu 20 kvadrata daske mi je trebalo za izradu istog....iz Tuzle sam i cijene su malo manje nego kod vas, kubik hrastove daske platim 250 eura e sad tu dasku kod nas stavljaju kao I klasa a oznacavaju je kao ČPČ (cista polucista)Da je jeftin i nije ..jaka je i konkurencijaInace u zadnje vrijeme uzimam gotove ploce (10 eura po kvadratu) od kojih radim korpuse pa dobijem na vremenu

Nije problem sasa reci kolicinu i ja cu ti obezbijedit ..ima njih i kod nas koji traze i 1000 eura al jos nisam ni pogledo tu daskuniti imam namjeru ja ustvari odem na brentu i platim 200 eura ..prevezem kod komsije u susaru i dam za susenje 50 stim sto uvijek uzimam najmenje 5 kubika to je i uslov koji mi postavljaju...
Vjeruj mi Sasa kod nas je to malo drugacije ..sve je to na "divlje " mogu se i potrebni papiri sredit juce mi je dolazio jedan koji mi nudi 12 m3 po 300 e za 1 m3 susena je prirodno 8 godina kakva je ne znam..odbio sam ga rekavsi da je skupa.. danas zove i nudi za 250 i da mu radim kuhinju ..kriza narod treba pare
Za trupce ne znam raspitat cu se ...
prosle godine brenta koja udaljena nekih 7 km od mene rezala je crni bor za Crnu Goru ....znam samo da su bile ogromne kolicine
Za trupce ne znam raspitat cu se ...
prosle godine brenta koja udaljena nekih 7 km od mene rezala je crni bor za Crnu Goru ....znam samo da su bile ogromne kolicine
Ploce za 10evra su vrlo jeftine. Ovde, u Srbiji je univer toliko. Sa tom cenok hrasta isplati se drvo ali koliko te kosta lakiranje?
Nemoj pogresno da me shvatis, ali situacija u koju je doveden stolarski posao je stravicna. Ne samo u Bosni i Crnoj Gori nego u celom regionu.
A da, Sad sam se setio: ČPČ je kategorija za četinare. Mnogi koriste taj termin. Kad sam ga prvi put čuo nisam ynao sta tačno ynači to čista-poličista pa sam se raspitivao i niko nije znao da mi objasni tacno. Tek godinama posle toga sam nasao kategorizciju u nekoj literaturi za zagrebačkog sveučilišta.
Nemoj pogresno da me shvatis, ali situacija u koju je doveden stolarski posao je stravicna. Ne samo u Bosni i Crnoj Gori nego u celom regionu.
A da, Sad sam se setio: ČPČ je kategorija za četinare. Mnogi koriste taj termin. Kad sam ga prvi put čuo nisam ynao sta tačno ynači to čista-poličista pa sam se raspitivao i niko nije znao da mi objasni tacno. Tek godinama posle toga sam nasao kategorizciju u nekoj literaturi za zagrebačkog sveučilišta.
Last edited by velja on 18 Mar 2010 07:08, edited 1 time in total.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Lakaovi su 3-6eura zavisno od procenta sjaja da li je mat, temelj ...
CPC jeste nekad bila kategorija za bor,smreku jelu...al danas taj termin pojedinci upotrebljavaju i za lipu ...ustvari ako je paleta od recimo 5 ili 10 m3 oznacena kao cpc ,tu nema biranja ,ovu dasku hocu ovu necu kupujes redom pa kakva je takva je Jeste ovdje jeftinije drvo al su zato i plakari kuhinje i komode jeftinije....
Slazem se da se stolari nalaze u "stravicnoj" situaciji i svima koji hoce da se bave profesionalno ovim poslom neka doooobro razmisle.
Evo jos malo hrasta.

CPC jeste nekad bila kategorija za bor,smreku jelu...al danas taj termin pojedinci upotrebljavaju i za lipu ...ustvari ako je paleta od recimo 5 ili 10 m3 oznacena kao cpc ,tu nema biranja ,ovu dasku hocu ovu necu kupujes redom pa kakva je takva je Jeste ovdje jeftinije drvo al su zato i plakari kuhinje i komode jeftinije....
Slazem se da se stolari nalaze u "stravicnoj" situaciji i svima koji hoce da se bave profesionalno ovim poslom neka doooobro razmisle.
Evo jos malo hrasta.