softwer za članove sajta
Imam dva problema u KD i molim ako netko zna ili mu se da malo pogledati. Inače ne razumijem se u programiranje, ali vidim da tu ima ljudi koji znaju puno više. mbole?
1. Kada napravite Export iz KD krojne liste da li bi se dalo taj texualni file nekako automatski uvesti u exel. Pri tome bi morao
pridodati kant trake. Ovdje u hr naručujemo materijal mailom u nekakvoj exel tablici.
2. Kada radim svoj Bazni katalog iz kojeg bi pozivao elemente nikako ne mogu napraviti relaciju sa Front model i Front model
fineshes. Engleski mi je u banani pa ako se nekome da pročitati onaj kitchendeaw SDK upute sa njihove stranice.
1. Kada napravite Export iz KD krojne liste da li bi se dalo taj texualni file nekako automatski uvesti u exel. Pri tome bi morao
pridodati kant trake. Ovdje u hr naručujemo materijal mailom u nekakvoj exel tablici.
2. Kada radim svoj Bazni katalog iz kojeg bi pozivao elemente nikako ne mogu napraviti relaciju sa Front model i Front model
fineshes. Engleski mi je u banani pa ako se nekome da pročitati onaj kitchendeaw SDK upute sa njihove stranice.
Uh, sto se tice ovih stvari ocigledno ti Vukasin ste daleko ispred mene. Bas gledam ovih dana vase dopisivanje, i pitam se "o cemu li ova dvojica pricaju, nista ih ne razumem"robert22 wrote:Imam dva problema u KD i molim ako netko zna ili mu se da malo pogledati. Inače ne razumijem se u programiranje, ali vidim da tu ima ljudi koji znaju puno više. mbole?

E ovde bih mozda mogao da pomognem, samo mi treba primer tog txt fajla. Ako je u nekom iole prihvatljivom formatau (coma ili tab separated, ili barem sa fiksnim sirinama kolona), ne bi trebalo da bud eproblem da se uveze.robert22 wrote:1. Kada napravite Export iz KD krojne liste da li bi se dalo taj texualni file nekako automatski uvesti u exel. Pri tome bi morao
Ups, stvarno toga nije bilo, makar se i prije promjenama u onome Space.ini dalo svašta napraviti.Vukasin_1 wrote:Ako imas staru verziju onda nema u Exportu nema EXELA
Mbole jer bi se dalo samo selektirati ista polja iz stupca "E" tj da se povežu paneli , traka i broj komada
IZ ovoga

U ovo ovdje. Nije bitno da upisuje materijal .

Ajde mi posalji na mail primer jednog izvezenog txt fajla, i jedan ovakav Excel fajl kakav saljes dobavljacu.
Po ovome sto vidim separator je ";". Od toga da li ti je Win podesen na Srpski/Hrvatski ili USA "locale" zavisi da li ce to ici jednostavno ili ce morati malo "preko male krsne". Posto od toga zavisi sta je decimalni separator (tacka ili zarez), i sta je default separator polja (";" ili zarez), koje Excel prihvata.
Ah da, jos jedna stvar, koji Excell/Office koristis, 2003 ili 2007?
Po ovome sto vidim separator je ";". Od toga da li ti je Win podesen na Srpski/Hrvatski ili USA "locale" zavisi da li ce to ici jednostavno ili ce morati malo "preko male krsne". Posto od toga zavisi sta je decimalni separator (tacka ili zarez), i sta je default separator polja (";" ili zarez), koje Excel prihvata.
Zar nije sada jednostavnije iz exela. (post prije)To nisam znao dok Vukašin nije rekao.mbole wrote:Ajde mi posalji na mail primer jednog izvezenog txt fajla, i jedan ovakav Excel fajl kakav saljes dobavljacu.
A za text fail.
Separator,redosljed polja i šta će biti u njima mogu se promjeniti u Space ini file od KD(poslaću ti i njega)

Čak možeš dodati novi zapis sa svoim postavkama . Win su na cro(ako sam dobro našao di se to gleda) ,a office 2003.
Nekad je jednostavnije iz excela a nekad iz txt fajla.
Ne vredi mi puno Space.ini (nemam instaliran KD), posto iz njega ne vidim sta ce recimo da se pojavi kao decimalni separator (tacka ili zarez), a i uvek je lakse raditi sa konkretnim primerom.
Znaci posalji obe varijante i txt i xls koji su eksportovani, kao i excel u koji bi sve to trebalo na kraju spakovati.
Bilo bi dobro ako imas neki primer u kome su zastupljene sve varijante (recimo ima elemenata gde je vazno kako je okrenuta tekstura, ali da ima i da nije vazno)
Ne vredi mi puno Space.ini (nemam instaliran KD), posto iz njega ne vidim sta ce recimo da se pojavi kao decimalni separator (tacka ili zarez), a i uvek je lakse raditi sa konkretnim primerom.
Znaci posalji obe varijante i txt i xls koji su eksportovani, kao i excel u koji bi sve to trebalo na kraju spakovati.
Bilo bi dobro ako imas neki primer u kome su zastupljene sve varijante (recimo ima elemenata gde je vazno kako je okrenuta tekstura, ali da ima i da nije vazno)
Ne znam kako da ti zakačim za mail pa evo ovako.mbole wrote:Nekad je jednostavnije iz excela a nekad iz txt fajla.
http://rapidshare.com/files/91163294/primjeri.rar.html
zaboravio excel
http://rapidshare.com/files/91164738/za ... l.xls.html
Last edited by robert22 on 12 Feb 2008 13:33, edited 1 time in total.
Ma to je ok, ali mene ti pretjerano ne zanima krojna lista kao takva. Tak ja to ne pilam. Problem je što ti KD napravi popis,Vukasin_1 wrote:Ne znam koliko si gledao kako se exportuje neki nalog na easycadplus-u
evo linka[/url]http://www.easycadplus.com/cuttinglist.htm[/url]
idi na dno strane i naces link
a onda ja copy/paste daske, pa pridodaj ručno kant traku. Mnogo mogučnosti da pogriješiš.